Opt sfaturi pentru copii, de la pompierii bihoreni

Opt sfaturi pentru copii, de la pompierii bihoreni
Pompierii bihoreni trec la lecţii concrete de educaţie a copiilor şi transmit opt sfaturi anti-incendii.

Pentru prima dată, pompierii bihoreni transmit prin media un minighid pentru părinţi cu sfaturi care ar trebui însuşite de copii pentru ca să nu devină victime ale incendiilor.

Primul sfat al pompierilor este ca părinţii să vorbească deschis copiilor despre situaţiile deloc plăcute – incendiile. Părinţii sunt sfătuiţi să le explice copiilor cauzele care pot duce la apariţia incendiilor (jocul cu chibriturile, folosirea necorespunzătoare a aragazului etc.), ce trebuie făcut în caz de incendii şi cum se pot feri de acestea. Al doilea sfat este ca părinţii să îşi înveţe copiii să folosească corect aragazul şi chibriturile.

Al treilea sfat este ca părinţii să stea lângă copii şi să vadă dacă respectă paşii (se aprinde chibritul şi de abia pe urmă se dă drumul la ochiul de la aragaz). Sfatul numărul patru e ca părinţii să arate copiilor că, în funcţie de modul de mişcare a butonului de la aragaz, flacăra poate să fie mai mică sau mai mare şi chiar să dispară, iar dacă se învârte înspre stânga şi flacăra s-a oprit, există o mare problemă: flacăra a dispărut, dar gazul continuă sa iasă.

Pompierii bihoreni vor ca micutii sa constientizeze importanta focului

Al cincilea sfat este ca părinţii să îi lase pe copii să simtă câteva secunde mirosul de gaz pentru ca să ştie de fiecare dată când intră în bucătărie sau în casă şi simte acelaşi miros, că poate fi un pericol.

Al şaselea sfat pe care îl dau pompierii părinţilor este să le vorbească copiilor despre importanţa focului în viaţa omului şi să le citească “Legendele Olimpului” pentru a-i informa despre modul în care a apărut focul pe pământ.

Penultimul sfat este ca părinţii să facă împreună cu copiii lor o listă cu paşii pe care trebuie să-i urmeze dacă ceva din casă ia foc şi nici un alt membru din familie nu e aproape.

Ultimul sfat, poate cel mai important, este ca micuţii să înveţe numărul de telefon pentru urgenţe, să ştie datele lui de identificare (numele, adresa la care stă – strada, bloc, apartament) şi numărul de telefon al unuia dintre părinţi, la care pompierii bihoreni  pot să îi anunţe.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !