Ora de dirigenţie antidrog

Foto J.B.
Foto J.B.
ORADEA – Elevii orădeni au fost dornici să afle cât mai multe despre consumul de droguri. Joi la Casa de Cultură a Sindicatelor, a avut loc o dezbatere publică pe tema consumului de droguri, la care au participat zeci de elevi orădeni.

Ora de dirigenţie, cum a fost numită, a fost susţinută de Marius Creţu, directorul CCS Oradea, care a prezentat copiilor informaţii preţioase despre motivele şi efectele consumului de droguri, bazate pe mărturii ale unor foşti sau actuali consumatori, dar şi pe studiile de o viaţă făcute de profesorul Constantin Bălăceanu Stolnici în acest domeniu. În cadrul acestui eveniment, Marius Creţu a ţinut să transimită mesajul distinsului profesor către cei prezenţi în sală, citându-l: „Avem obligaţia să informăm corect tinerii în această privinţă. Noi, în România, încă putem face prevenţia acestui fenomen deci e păcat să nu profităm de acest lucru. Dacă eu, la 86 de ani m-am implicat, tu, ca tânăr, de ce nu ai putea?”.

Explicaţii pertinente şi prietenie

De asemenea, a ţinut să specifice că combatrea consumului de droguri nu se va face în nici un caz prin interzicere, ci prin apropiere, prietenie, explicaţii pertinente şi proiecte atractive.

 

Aceste proiecte, patru la număr se vor desfăşura între 2009 şi 2012 în mai multe ţări europene şi se vor adresă în special tinerilor. „Dorim ca aceste proiecte să nu fie seci, lipsite de viaţă, ci interactive, vii şi captivante” a adăugat Marius Creţu. Ele vor include artă, schimburi interculturale, activităţi sportive şi multe alte activităţi captivante şi antrenante. La final, când li s-a dat cuvântul, copiii s-au înghesuit la propriu să pună întrebări care de care mai interesante, semn că au asimilat informaţiile primite şi sunt dornici să se implice în această luptă.

Alexandra Borz

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !