Oră de istorie cu Athanasiu

1Comentariu
ORADEA – Sâmbătă dimineaţa, locurile din Aula Magna a Universităţii din Oradea au fost ocupate de zeci de studenţi ai Facultăţii de Relaţii Internaţionale. Aceştia au venit să ia parte la a treia întâlnire cu senatorul europarlamentar Alexandru Athanasiu, fost ministru PSD al Educaţiei.

Prezenţa tinerilor la ora de istorie a politicianului nu a fost în zadar, studenţii având posibilitatea de a afla multe informaţii importante sau curiozităţi. „Vreau să purtăm o discuţie ca de sfârşit de săptămână. Este sâmbătă şi nu vreau să vă plictisesc foarte mult. Voi sunteţi generaţia născută în Uniunea Europeană. Nu aveţi frustrările generaţiei noastre. Aveţi posibilitatea de a vă realiza atât profesional, cât şi ca fiinţe umane”, le-a spus Athanasiu studenţilor la începutul discuţiei.

Tema întâlnirii a fost Tratatul sau compromisul – cum l-a numit Athanasiu – de la Lisabona, dezbătut luna trecută de şefii de state din ţările membre ale Uniunii Europene. Însă, înainte de a le explica tinerilor ceea ce s-a întâmplat la Lisabona, Athanasiu i-a purtat pe aceştia prin istoria lumii. Acesta şi-a condimentat lecţia de istorie cu câteva bancuri sau fraze amuzante, care i-au scos pe tineri din amorţeală. Informaţiile lui Athanasiu privind UE au culminat cu remarca „Uniunea Europeană este un mut în concertul marilor puteri”. După pledoaria europarlamentarului, studenţii orădeni au ridicat două degete şi au pus întrebări la care invitatul le-a răspuns.

Ioana Iuhas1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor