Ora exactă se dă de la OTL

5Comentarii
Ora exactă se dă de la OTL
ORADEA - În curând, orădenii vor şti cu precizie câte minute mai au de aşteptat în staţii până la sosirea mijlocului de transport dorit: tramvai sau autobuz. De asemenea, OTL va cunoaşte în orice moment, în direct, graficul de circulaţie al tramvaielor şi autobuzelor privind doar un ecran.

Orădenii care au trecut în ultimele zile prin staţiile de tramvai din centru şi de la Casa de Cultură a Sindicatelor au putut observa două panouri electronice pe care erau afişate intervalele de circulaţie ale tramvaielor. „Acesta este doar începutul. Sunt doar panouri de probă. În cel mult două luni vom monta astfel de panouri în principalele staţii de tramvai şi autobuz. Călătorii vor şti cât mai au de aşteptat până la sosirea mijlocului de transport”, ne-a informat Corneliu Lupău, directorul OTL.

La dispecerat

Mai mult, panourile vor avea legătură directă cu tramvaiele de pe aceeaşi linie, informaţia ajungând direct la dispeceratul de la OTL. „Am început montarea aparaturii şi pe tramvaie, dar durează. Avem de montat astfel de sisteme pe 70 de tramvaie şi 60 de autobuze. Astfel, vom cunoaşte în orice moment, pe un monitor poziţiile în care se află mijloacele de transport. Dacă sunt în întârziere vom putea lua măsurile necesare”, a declarat directorul regiei.

Pe de altă parte, Lupău a adăugat că le-a cerut celor de la Siemens, ca următoarele tramvaie care vor sosi la Oradea, să aibă astfel de aparatură montată pe ele. Conform graficului, următorul tramvai Siemens urmează să sosească la Oradea în această săptămână.

Astfel de încercări cu sisteme de informare ale călătorilor prin panouri electronice au mai încercat şi regiile de transport din Târgu Mureş şi Ploieşti, dar Corneliu Lupău spune că sistemul de la Oradea va fi cel mai complet şi cel complex. „În celelalte oraşe s-a mers mai mult pe informarea călătorilor, ori noi vrem să punem la punct şi partea internă, fiindcă de aici porneşte totul. Astfel vom cunoaşte în orice moment dacă mijloacele de transport au probleme şi vom putea lua măsurile care se impun”, a subliniat directorul OTL.

Proiectul de achiziţie şi montare al panourilor electronice în staţii şi pe mijloacele de transport costă 600.000 de euro.

Dan Birta5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor