Ora tirului la „Oltea Doamna”

Ora tirului la „Oltea Doamna”
ORADEA – Tirul a fost joi la el acasă la şcoala orădeană cu numele mamei voievodului moldav care ridica mănăstiri acolo unde îi cădea săgeata trimisă din arc.

Iar după Şcoala „Oltea Doamna”, antrenorul de tir Vasile Leţ „ţinteşte” o incursiune şi la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”.
Vizitând şcoala cu clasele I-VIII de lângă sediul Poliţiei bihorene, antrenorul secţiei de tir a Clubului Universitar Oradea „a împuşcat doi iepuri”. În primul rând, elevii au văzut pe viu cum se manevrează armele de foc pentru a se evita accidentele. Apoi, tinerii care se simt atraşi de tir au aflat că sunt bineveniţi să practice acest sport la poligonul din incinta campusului universitar.
Ideea acţiunii i-a aparţinut profesoarei de sport Ana Iosa, dirigintă la o clasă de-a VII-a. Însă la demonstraţia din sala de sport au asistat încă două clasa de-a V-a şi una de-a VIII-a.

Armele nu-s de joacă
Prezentând grenade ofensive şi devensive – toate, sigur, de manevră – Vasile Leţ i-a mai atenţionat pe copii de pericolul la care se expun dacă ating obiecte găsite în pământ şi care pot fi muniţie de război neeplodată.
De asemenea, antrenorul CSU Oradea le-a reamintit puştanilor de ce nu au voie să umble la panopliile cu arme de vânătoare, fie ale părinţilor sau ale unor prieteni de familie, când merg în vizită.
„Armele de foc prezintă un pericol deosebit pentru novici, îndeosebi pentru tineri. Consider că e o mare realizare dacă reuşim, prin instructaje de prevenire, să ferim şi măcar un singur copil de un necaz. De aceea vom mai continua astfel de acţiuni atractiv-educative în şcolile orădene”, promite Vasile Leţ.

Cristian Horgoş0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase