Oradea, capitala chimiei

Oradea, capitala chimiei
ORADEA – Casa de Cultură a Sindicatelor Oradea s-a dovedit neîncăpătoare pentru cei peste 400 de elevi sosiţi în oraşul nostru pentru Olimpiada Naţională de Chimie, aceştia participând la deschiderea oficială a competiţiei. Video

De azi Oradea a devenit oficial capitala chimiei, judeţul Bihor fiind selectat să găzduiască faza naţională a olimpiadei de chimie în urma clasării pe primul loc la ediţia de anul trecut, cea cu numărul 41, din puct de vedere al punctajului acumulat de elevii bihoreni.

„Descoperirea lucrurilor magice care se ascund în spatele substanţelor, alchimia şi chima, sunt cele care v-au condus până aici. Vă felicităm pentru rezultatele voastre de până acum şi vă urăm multă inspiraţie la probele olimpiadei”, le-a transmis Liliana Antonescu, inspector general al Inspectaratului Şcolar Judeţean Bihor. Pe lângă elevii înscrişi în concurs au mai participat la deschiderea oficială cei 50 de membri ai comisiei centrale a olimpiadei naţionale, profesorii însoţitori, dar şi primarul interimar al Oradiei, Mihai Groza, inspectori ai IŞJ Bihor, dar şi decanul Facultăţii de Ştiinţe, Sanda Monica Filip.

Spectacol vs. emoţii

Pe lângă mesajele oficialităţilor deschiderea oficială a fazei naţionale a olimpiadei a mai cuprins şi o serie de momente artistice susţinute de elevii de la Palatul Copiilor şi Elevilor din Oradea. Primii care au intrat în scenă au fost micuţii din formaţia de dansuri populare „Florile Bihorului” care au interpretat mai multe dansuri tradiţionale din Bihor.

Programul a continuat cu alte dansuri populare româneşti şi maghiare, după care a intrat în scenă formaţia de muzică de cameră a Liceului de Artă din Oradea, urmată de formaţia de dans de societate a Liceului „Edy Endre”. Spectacolul dedicat deschiderii oficiale a fost încheiat de formaţia de aerobic „Ilussion” şi de trupa M&Q care i-a încantat pe cei prezenţi în ritm de hip-hop.

Elevii prezenţi recunosc că au emoţii când se gândesc la probele competiţiei, părerile fiind împărţite în privinţa dificultăţii acestora. „Mie mi se pare că proba cea mai dificilă este cea practică pentru că acolo ţine şi de îndemânarea elevului nu doar de cunoştinţe”, consideră Claudiu Oprea elev în clasa a VIII la „Oltea Doamna”. Nu de aceeaşi părere este însă Florina Heredea, de la C.N. „Emanuil Gojdu”, care consideră că proba teoretică este mai dificilă deoarece e mai mult de gândit.

Prima probă, cea teoretică, se desfăşoară mâine la C. N. „E. Gojdu”, iar proba practică urmează să fie susţinută miercuri în şase licee orădene.

Valentin Teuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !