Oradea celor 800 de somaţii

De Cristina Ghilea
1Comentariu
Oradea celor 800 de somaţii
Alternativa la supraimpozitare ar fi plata unei taxe de reabilitare, în valoarea reparaţiilor care revin proprietarului.

Orădenii proprietari de imobile retrăiesc, zilele acestea, episodul 2008-2010, prima tentativă a primarului Ilie Bolojan de a băga în viteză reabilitarea clădirilor din Centru. Fără bază legală, momentul s-a dezumflat. Acum, cu legea în mână, Primăria a trimis 808 de somaţii proprietarilor de clădiri nereabilitate, anunţându-i că anul viitor vor avea de achitat impozit mărit de cinci ori sau că pot cotiza la bugetul local cu o taxă care i-ar scăpa de grija supraimpozitării. Doar că această taxă este, pentru mulţi, exorbitantă – este, de fapt, contravaloarea lucrărilor de reabilitare, raportată la suprafaţa proprietăţii deţinute.

„Prima opțiune a proprietarilor este de a obține autorizaţia de construcţie şi de a anunţa începerea lucrărilor de reabilitare a clădirii până cel târziu la data de 31 decembrie 2017. Cea de a doua opțiune este de a achita, până la 31 decembrie 2017, o taxă de reabilitare a clădirii neîntreținute, urmând ca Municipiul Oradea să preia sarcina reabilitării acesteia. Concret, în situația în care contribuabilii dispun de sumele ce le revin din lucrările de reabilitare, dar nu au acordul tuturor coproprietarilor cu care sunt în indiviziune, ei pot consemna în contul Primăriei Oradea suma corespunzătoare cotei lor din lucrările de reabilitare a imobilului, urmând ca din anul 2018 să nu li se aplice cota de majorare a impozitului pe clădire”.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor