Oradea celor 850 de trusouri

ORADEA - De la începutul lui 2007 şi până ieri, în Oradea au venit pe lume 850 de bebeluşi. În termenii programului naţional Coş-bebe, asta înseamnă tot atâtea trusouri de oferit familiilor sau aparţinătorilor acestora, fiecare set în valoare de câte 150 ron, aşa cum cere Legea 482/2006.

Legea pomeneşte de conţinutul acestui trusou – haine, lenjerie şi produse de îngrijire dar prevede că, pentru micuţii născuţi în perioada ianuarie – mai 2007, Primăria trebuie să acorde beneficiarilor contravaloarea în lei a trusoului.

 

La înregistrare

„Acum, cei care vin să înregistreze o naştere, primesc şi câte un formular de cerere pentru trusou. Familiile care au înregistrat naşterile în lunile trecute, când încă nu aveam normele de aplicare a acestui program, pot depune acum cererile şi vor primi contravaloarea.

Din 1 ianuarie şi până marţi la ora 10.00, în Oradea s-au înregistrat 850 de noi născuţi”, ne-a spus Cristian Popescu, şeful serviciului Stare Civilă din cadrul Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor.

Birocraţia necesară pentru acordarea acestu sprijin înseamnă, pe lângă cererea depusă la Primărie, şi o copie după certificatul de naştere al nou născutului şi  declaraţia pe proprie răspundere a persoanei care semnează  cererea că n-a mai solicitat acest drept în altă localitate.

Suma de 150 lei, reprezentând contravaloarea trusoului, se plăteşte în termen de maxim 30 zile de la depunerea cererii de către solicitant. Pentru micuţii născuţi în intervalul 1 ianuarie – 31 mai 2007, suma trebuie solicitată pânăîn 15 iunie, precizează conducerea direcţiei.

Statistica arată că anul trecut, în Oradea au fost înregistrate 4.877 naşteri, din care un număr de 1.947 copii aveau părinţi cu domiciliul în Oradea.

Cristina Ghilea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !