„Oradea – centru cultural și spiritual”, prin ochi de elev

„Oradea – centru cultural și spiritual”, prin ochi de elev
Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” a desfășurat în perioada 18-19 mai cea de-a VIII–a ediție a Simpozionului Național – „Oradea centru cultural și spiritual european. Cultură și civilizație”.

Cei de la Lazăr susțin că acest simpozion reprezintă pentru ei o carte de vizită, mai ales pentru elevii liceului care fac parte din grupul folcloric „Florile Primăverii”, care de fiecare dată s-a implicat în activități artistice. Tema din acest an a fost „Şcoala mea, oraşul/satul meu, judeţul meu”.

În prima zi a avut loc deschiderea simpozionului, la care au fost prezenți reprezentanți ai liceului, de la Uniunea Femeilor din Oradea, Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai”, Cercul Militar Oradea. Cea de a doua zi a fost dedicată în totalitate susținerii lucrărilor științifice înscrise. Elevii au dat dovadă de seriozitate și nivel de pregătire ridicat, aducând în fața auditoriului date, teme, informații mai puțin cunoscute la nivel local și național.

Simpozionul a avut trei secțiuni: artă fotografică (fotografie); etnografie, mentalităţi, studiu sociologic (film documentar); ştiinţifică (eseu sau comunicări ştiinţifice).

La această ediție au fost înscrise peste 80 de lucrări atât din județ cât și din țară. Unul din obiectivele urmărite cu prilejul acestui simpozion a fost cel implicare a elevii în activitățile cu caracter cultural științific.

Coordonatorii evenimentului au fost prof. Livia Ghiurcuța și Violeta Fetea, precum și prof. Olga Valentina Drăgan și Emilia Negru.

La fel ca și la celelalte ediții momentul artistic a fost susținut de elevii talentați Maria Bocor, Călin Tonț, Rareș Neaga, Cătălin Bulgaru și Oana Mustățea.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !