Oradea citeşte! Spectacolul cărţii la Gaudeamus

De Veronica Bursaşiu
Oradea citeşte! Spectacolul cărţii la Gaudeamus
Se va întâmpla în perioada 18-22 mai, în incinta unui pavilion expoziţional mobil amplasat în Parcul 1 Decembrie.

Profesionişti ai cărţii, editori, tipografi, ilustratori, distribuitori de carte, librari, dar şi autori, critici literari şi traducători vă invită la un spectacol continuu al cărţii: Târgul Gaudeamus! Cea de a treia ediţie a târgului vă aşteaptă cu cele mai recente apariţii editoriale din ţară şi de peste hotare, bestseller-urile momentului şi titlurile în vogă în ultima perioadă, serii de autor, pachete, oferte promoţionale şi reduceri, prin care cartea devine, pentru câteva zile, mai accesibilă.

Caravana Gaudeamus, iniţiată în anul 2000 ca parte a Programului Lectura este formată dintr-o serie de evenimente expoziţionale dedicate cărţii şi educaţiei, organizate în centre culturale şi universitare de tradiţie în care există posturi regionale Radio România.Caravana Gaudeamus are ca punct de start Craiova, acum se află la Cluj Napoca, ajunge pe 18 mai la Oradea şi apoi pe Litoral.

Ediţia de anul trecut a târgului s-a bucurat de un mare succes: dovadă sunt cei peste 15.000 de vizitatori care, în ciuda vremii neprietenoase în mare parte a timpului, au venit la târg şi au profitat din plin de oferta generoasă a ediţiei şi vânzările peste aşteptări anunţate de majoritatea participanţilor.

Invitaţi de zece

Organizatorii promit că vor fi cărţi pentru toate vârstele şi gusturile, ficţiune contemporană, memorii şi jurnale, biografii, volume de poezie, artă, gastronomie, timp liber, studii academice şi de specialitate în diferite domenii, de la psihologie şi psihanaliză la economie şi ştiinţe exacte, manuale de limbi străine, dar şi multe alte surprize editoriale îşi aşteaptă cititorii la o adevărată sărbătoare a Cărţii şi a Lecturii!

Participanţii sunt încurajaţi să doneze cărţi, deoarece Gaudeamus Oradea intră în campania „Cărţile se întorc acasă”, un proiect destinat aprovizionării cu fond de carte a bibliotecilor rurale din România prin donaţii provenind din partea vizitatorilor şi a editorilor prezenţi la Târg. Cărţile donate vor fi direcţionate către biblioteci rurale din judeţul Bihor.

Olimpicii internaţionali din această zonă a ţării vor fi din nou invitaţii de nota 10 ai Târgului Gaudeamus în cadrul proiectului derulat la nivel naţional de Radio România, sub denumirea Invitaţi de nota 10: Olimpicii României. Această iniţiativă îşi propune să facă vizibile performanţa şi competitivitatea învăţământului românesc şi să premieze elevii cu rezultate de excepţie la olimpiadele internaţionale pluridisciplinare!

Lectura şi frumuseţea vor fi premiate la Gaudeamus Oradea! Dacă lectura este una dintre pasiunile tale, participă la Concursul Miss Lectura şi poţi deveni cea mai frumoasă cititoare a Târgului!0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !