Oradea – Costineşti pe bicicletă pentru o cauză

De Veronica Bursaşiu
1Comentariu
Valentin Silaghi va porni vineri în cursă Foto: Ovi D. Pop
Valentin Silaghi va porni vineri în cursă Foto: Ovi D. Pop
Va parcurge 2500 km pe bicicletă pentru a-i ajuta pe cei care chiar au nevoie.

Nu este la prima acţiune de strângere de fonduri. Prin eforturile lui a ajutat mulți oameni aflaţi în situaţii dificile. Este vorba despre Valentin Silaghi, preşedintele Asociaţie Umanitare Silaghi pe care a constituit-o în 2013. „Am pus bazele asociaţiei după ce am colaborat cu o fundaţie din Franţa ai cărei membri au rămas dezamăgiţi de români. Scopul demersului meu este să promovez munca şi interacţiunea dintre oameni. Nu vreau să obţin performanţe pe bicicletă, de genul să parcurg «x » km în «y» ore. Vreau să ajut oamenii care chiar au nevoie. Acolo unde voi întâlni oameni necăjiţi, voi opri şi îi voi ajuta să muncească. Vreau să interacţionez cu oamenii în acele 5 minute, esenţiale uneori, pentru a putea sprijini pe cineva”, spune Valentin Silaghi. Orădeanul va pedala în jurul României îşi va plăti cheltuielile de masă, cazare şi va accepta donaţii în schimbul muncii casnice sau agricole prestate în gospodăriile din zona pe care o va tranzita. Startul curse are loc vineri, la ora 8,00 din centru Oradiei, de lângă statuia lui Mihai Viteazul. Traseul pe care şi l-a propus este: Oradea- Cluj Napoca, Turda, Alba-Iulia, Sibiu, Braşov, Codlea, Cernavodă, Constanţa, Eforie Nord-Costineşti. Primul om care îl sprijină în demersul său pe Valentin este Alex Hora, cunoscut publicului de la MasterChef. La Alex va fi primul loc în care Valentin va lucra, iar în schimbul muncii prestate va primi şi o donaţie pentru cauza celor aflaţi în nevoi. În demersul său, preşedintele Asociaţiei Umanitare Silaghi este susţinut de revista Zi de zi Oradea, de Black Eagle Pub Oradea.Special pentru cauza lui Valentin, designerul Andreea Szanto a creat un spectaculos echipament bike cu motive tradiţionale româneşti. „Am ales să creez pentru el un echipament de ciclism profesional, patternu-ul fiind insipirat din costumele tradiţionale româneşti – păstrând şi coloristica tradiţională- tocmai pentru căValentin a ales să «traverseze» România însoţit de moto-ul :«I BIKE ROMANIA» – care este prezent pe echipament. Este un echipament unicat, creeat special pentru acest scop umanitar împreună cu firma Bellotto Cycling Wear din Marghita ”, spune Andreea Szanto.

Pentru a promova ideea că românii nu sunt aşa cum îi prezintă jurnalele de ştiri din străinătate, Valentin Silaghi vrea ca la anul să facă turul Europei. Pentru a promova România. Cei care vor să facă donaţie pentru Asociaţia Umanitară Silaghi o pot face în contul deschis la Banca Unicredit Ţiriac în contul RO.08.BACX0000000955210001.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor