Oradea – Deceniile roșii. Vizitele lui Dej și Ceaușescu în Bihor

4Comentarii
Oradea – Deceniile roșii. Vizitele lui Dej și Ceaușescu în Bihor
Fotograful oficial a lui Nicolae Ceauşeşcu expune în Cetate imagini în premieră din perioada vizitelor lui Gheorghe Gheorghiu-Dej în regiunea Crișana și a lui Nicolae Ceaușescu în județul Bihor.

Muzeul Cetății și Orașului Oradea organizează, în perioada 22 noiembrie 2016 – 31 ianuarie 2017, o expoziție inedită: vizetele lui Gheorghe Gheorghiu-DejCrișana și a lui Nicolae Ceaușescu.

Expoziția intitulată „Oradea – Deceniile roșii. Vizitele lui Dej și Ceaușescu în Bihor” va fi găzduită de Muzeul Cetății și Orașului Oradea, Corp A, parter, latura nordică. Vor fi expuse peste 100 de imagini surprinse în timpul vizitei lui Dej în regiunea Crișana în anul 1961, respectiv instantanee cu cuplul prezidențial Ceaușescu din perioada celor opt vizite în Bihor: 18 februarie 1966, 14 iulie 1969, 16 mai 1970, 16 iunie 1976, 14 iunie 1977, 17 septembrie 1979, 19 iunie 1982 și 11 iunie 1987.

ceausescu

Colecția de fotografii cu vizitele lui Nicolae Ceaușescu a fost pusă la dispoziția muzeografilor Muzeului Cetății și Orașului Oradea de către fotograful oficial al vizitelor prezidențiale, Nicolae Meseșean, iar selecţia a fost realizată de către specialiştii instituţiei culturale orădene. De asemenea, un rol important în pregătirea evenimentului l-a avut drd. Cristian Culiciu. Expoziția, care se află în lucru de trei luni, va fi animată și de o serie de obiecte propagandistice donate de orădeni în cadrul campaniei „Nu arunca trecutul, adu-l la Muzeu!”.

Program de vizitare, de marţi până duminică, în intervalul orar 9:00-17:00. Taxa de vizitare pentru toate expoziţiile Muzeului este de 5 lei.

Cristina Pușcaș



4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor