Oradea fără „cap”

26Comentarii
ORADEA – Consilierilor locali li s-a citit azi cererea de demisie din funcţie a primarului Petru Filip, care a optat pentru mandatul de europarlamentar câştigat pe 25 noiembrie.

Dacă la momentul citirii demisiei primarului în sală se aflau 14 consilieri locali, când s-a trecut la punctul 2 de pe ordinea de zi – desemnarea, prin vot secret, a primarului interimar – s-a constat că în sală au rămas doar 13 consilieri: cei zece pedişti, „cuplul” de consilieri PRM şi preşedintele de şedinţă, liberalul Petru Lezeu. Cum pentru ca votul să fie valid era necesară prezenţa în sală a minimum 14 consilieri, nu s-a mai putut trece la vot. Singurul udemerist prezent în sală la citirea punctului 1 de pe ordinea de zi, Huzsar Istvan, a dispărut subit înainte să se treacă la vot, pentru desemnarea primarului interimar între Mihai Groza şi Biro Rozalia.Pare-se însă că, din punct de vedere legal, primarul interimar nici nu putea fi desemnat în şedinţa de azi a CL, deoarece între momentul depunerii demisiei de către primar şi desemnarea unui primar interimar trebuie să intervină un Ordin al prefectului, de constatare a vacantării funcţiei, ne-a informat Alice Lupeş, şefa Direcţiei Juridice din Prefectură. Acelaşi lucru a fost invocat şi de către preşedintele UDMR Bihor, Kiss Alexandru, cel care a dat ordin consilierilor săi să boicoteze votul. Precum consilierii UDMR au procedat şi cei patru pesedişti ai lui Mihai Bar, şi trei consilieri PNL, aceştia nefiind deloc prezenţi la şedinţa de azi. Ionel Vila, secretarul municipiului, a anunţat deja că le va cere consilierilor o notă explicativă pentru lipsa lor nefundamentată de la şedinţă.

Prin vocea lui Mircea Matei, grupul consilierilor PD a anunţat că va depune o cerere pentru convocarea unei noi şedinţe extraordinare de Consiliu Local, pentru joi 6 decembrie, de la ora 12.

Calin Corpas26Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor