Oradea, gazda somităţilor în urologie

3Comentarii
ORADEA – Clinica de Neurologie din Oradea organizează „European Urology Week”, în cadrul Săptămânii Europene a Urologiei, în perioada 8-14 septembrie. Cu această ocazie clinica organizează un Congres Naţional, cu participarea unor profesori din ţară şi din străinătate. La congres sunt aşteptaţi 120 de medici de familie, medici rezidenţi şi medici specialişti în urologie din centrele universitare din ţară.

Congresul va cuprinde o parte practică şi alta teoretică. Partea practică, care se desfăşoară de luni până vineri, între orele 11:00-14:30, cuprinde două operaţii pe zi, şi anume prostatectomie radicală a prostatei pentru cancerul de prostată, la Oradea făcându-se cele mai multe operaţii de acest gen din ţară. Operaţiile se desfăşoară în sala de operaţii a Clinicii de Urologie din Oradea şi sunt transmise live în sala de auditoriu. În momentul intervenţiilor dr. Gheorghe Bumbu, şeful Clinicii de Urologie, explică auditoriului paşii făcuţi.

Partea teoretică, care se va ţine în după-amiezele de joi până sâmbătă, cuprinde cursuri prezentate de profesorii de urologie: prof. dr. Gheorghe Bumbu şi prof. dr. Traian Teodor Marghiar din Oradea, prof. dr. Ioiart de la Arad, prof. dr. Miclea şi prof. dr. Bucuraş de la Timişoara, prof. dr. Coman de la Cluj-Napoca, prof. dr. Boja şi prof. dr. Oşan de la Târgu Mureş, iar din străinătate auditoriul se va bucura de prezenţa prof. dr. Alfonz Hofstetter, de la Universitatea Ludwig Maximilian din München, din Germania, fost şef de secţie al Clinicii de Urologie de la Spitalul Universitar Grosshadern din München. În cadrul seminariilor se va discuta pe marginea unor patologii precum adenomul prostatei, cancerul de prostată, prostatitele, incontinenţa urinară la bărbat şi disfuncţia erectilă.

 

Crina Dobocan3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor