Oradea – generoasa cu Ceyrat

Bună-dispoziţie la vizitarea străzii Ceyrat
Bună-dispoziţie la vizitarea străzii Ceyrat
Oaspeţii francezi din Ceyrat au văzut cum arată strada din Oradea ce poartă numele acestei localităţi.

O delegaţie franceză de 37 de persoane din Ceyrat (Franţa) a vizitat marti Primăria Oradea. Cu această ocazie, conducerea Primăriei şi-a condus oaspeţii şi la strada Ceyrat, care din noiembrie anul trecut poartă denumirea localităţii franceze înfrăţite cu Oradea. Ceyrat este o localitate situată în regiunea Auvergne, la şase kilometri de oraşul Clermond-Ferrand din centrul Franţei. Dacă Clermond-Ferrand are 142.000 de locuitori, Ceyrat are doar 5.400 de locuitori.

Primarul Ilie Bolojan i-a condus pe francezi pe strada Ceyrat, la capătul cu strada Universităţii. La faţa locului, edilul-şef a spus că municipalitatea orădeană era datoare să denumească o stradă cu numele Ceyrat, arătând că şi în localitatea franceză din Auvergne există o stradă ce poartă numele Oradiei. În fapt, în Ceyrat există o alee, denumită „Allée d’Oradéa”. În schimb, în Oradea strada Ceyrat e una importantă. Această arteră reprezintă o axă de transport nouă în Oradea, legând mai multe zone ale oraşului.

Strada Ceyrat este fosta stradă Toamnei şi face legătura zonei Universitate – cimitir cu zona Horea, Şoseaua de Centură şi mai departe cu Nufărul II (prin strada Atelierelor).

Primarul şi alegerile

Delegaţia franceză a fost condusă de doamna consilier Sylvie Sannazzaro. Aceasta a fost desemnată de primarul oraşului Ceyrat, Alain Brochet, să reprezinte oraşul în cadrul vizitei orădene. Primarul francez nu a venit în România, fiind ocupat cu alegerile locale în care este implicat direct.

Oaspeţii s-au arătat interesaţi de sălile de şedinţe din Primăria Oradea, de piramida pentru relaţii cu publicul şi de Turnul Primăriei. Vizitatorii francezi sunt membrii Asociaţiei de prietenie Oradea – Ceyrat, colaborarea franceză-română având o vechime de 20 de ani.

C.C.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !