Oradea gãzduieste CN de judo

CN individual pentru seniori, masculin si feminin, va fi prima competitie de judo organizatã în România dupã adoptarea modificãrilor survenite în regulamentul acestui sport. Modificãrile se referã la configuratia suprafetei de luptã.

Competitia de la Oradea este organizatã de CS Municipal, în colaborare cu FR Judo.

Participare numeroasã

Conducerea CSM Oradea a sustinut o conferintã de presã, la care au fost prezenti directorul Petrut Drãgan si antrenorul Emil Morar. Judoul orãdean, reprezentat de cluburile CS Municipal, JC Liberty si LPS Bihorul, va participa la CN cu un numãr mare de judoka.

Nu mai putin de 32 de sportivi orãdeni s-au calificat la faza finalã a CN, dintre care 14 sunt seniori de la CSM, iar ceilalti 18 sunt juniori cu dublã sau triplã legitimare. Colectivul tehnic este format din antrenorii Alexandru Lungu, Emil Morar, Aurelian Fleis si Iulian Surlã, ultimii doi fiind si sportivi activi, care vor participa la întreceri. Din pãcate, cei mai buni judoka orãdeni ai momentului, Constantin Cojoc (81 kg) si Ilie Popa (73 kg), sunt indisponibili. Ei s-au accidentat la lotul national, Cojoc suferind o disjunctie la umãr, iar Popa o rupturã de ligamente la genunchi.

Federatia, acuzatã

„Nu este prima datã când sportivii nostri se întorc accidentati de la lotul national. Ei se accidenteazã acolo, iar federatia îi trimite apoi acasã, fãrã sã le acorde nici un fel de tratament. Mai mult chiar, cei doi nu au primit timp de câteva zile nici mãcar un ajutor medical elementar, fapt care le-a agravat accidentãrile. Acest lucru ne nemultumeste profund”, a declarat antrenorul Emil Morar.

Directorul Petrut Drãgan a pus si problema obiceiului practicat tot mai des de cãtre FR Judo, care solicitã plata de cãtre club a cheltuielilor legate de participarea unor judoka orãdeni la diferite competitii internationale. „Nu este deloc în regulã acest lucru. Dacã federatia conditioneazã prezenta sportivilor la diferite turnee de plata de cãtre noi a cheltuielilor, care mai este atunci rolul federatiei?”, s-a întrebat retoric Petrut Drãgan, care a afirmat cã va pune aceastã problemã în discutie la proxima Adunare Generalã a FR Judo.

Gavril Nutiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !