Oradea ia terenul de la fosta Metalica

Fosta fabrica Metalica Oradea foto: tont.ro
Fosta fabrica Metalica Oradea foto: tont.ro
Cetatea Nouă SRL şi Portico Investments Romania şi-au stins o datorie la bugetul local cedând Primăriei o suprafaţă de 4.578 mp de teren, situată pe malul drept al Crişului Repede, între dig şi fosta fabrică Metalica.


Datoria a rezultat „din execuţia contractului de vânzare-cumpărare din 8.04.2004, prin care oraşul a vândut, condiţionat de realizarea unor investiţii, o suprafaţă de 6.780 mp, teren situat în mun. Oradea – Piaţa Cetăţii (aferent vechii pieţe mari/ actuala Oradea Plaza).

Pretenţiile oraşului în raport cu nerealizarea angajamentelor asumate de către agenţii economici – investitori imobiliari s-au ridicat la suma de 1.502.712, 12 lei”, informează Primăria printr-un comunicat de presă.

Tranzacţia este apreciată ca fiind reciproc avantajoasă, pe de-o parte oraşul readuce în proprietatea sa această suprafaţă de teren pentru a-i păstra destinaţia de zonă verde, străbătută deja de pista de biciclete, pe de altă parte agentul economic nu va mai avea datorii faţă de oraşul în care a realizat dezvoltarea imobiliară, mai spune comunicatul.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !