Oradea, împartita în 4 zone fiscale

2Comentarii
Unele strazi  nu întrunesc criteriile de încadrare nici în ultima categorie. Începând cu 2006, stabilirea impozitelor pe terenuri se va face pe baza noii zonari fiscale a teritoriului orasului.

Oradea a fost împartita în patru zone fiscale, stabilite pe baza „elementelor de baza ale definirii calitatii vietii urbane”. Astfel, în zona A, cu cele mai înalte standarde, intra terenurile care beneficiaza de retea de apa potabila, canalizare menajera, drum public asfaltat, transport public la 5 minute de mers pe jos, iluminat public stradal, retea de telefonie fixa, retea de termoficare, canalizare pluviala si dotari comerciale la 5 minute de mers pe jos. Zonele inferioare beneficiaza de o infrastructura mai saraca.

Promisiune neonorata

Desi prezentata în raportul de specialitate înaintat deliberativului local ca o lucrare pretentioasa, zonarea fiscala este în fond una tipica facuta la birou, care nu tine cont de realitatea din teren. Specialistii Directiei de Finante au inclus în zona D, categoria cea mai inferioara, terenurile care beneficiaza de retea de apa potabila, drum public, transport public la 5 minute de mers pe jos, iluminat public stradal si retea de telefonie fixa.

Finantistii au facut abstractie de faptul ca în Oradea, în special în Podgoria si zona Dealul Viilor, exista multe strazi unde reteaua de apa potabila si telefonia fixa reprezinta doar un vis, iar transportul public se afla la o distanta considerabil mai mare decât la 5 minute. Ca urmare, rezidentii din aceste zone vor plati impozite mai mari decât ar justifica infrastructura existenta.

La o conferinta de presa a municipalitatii, având ca subiect – între altele – si zonarea fiscala, primarul Petru Filip a fost atentionat asupra acestei stari de fapt. Primarul a recunoscut aceasta carenta a proiectului de zonare, promitând o solutionare echitabila, promisiune ramasa fara acoperire în domeniul faptelor.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor