Oradea, în topul curăţeniei

Oradea, în topul curăţeniei
Sambata, directorul de la RER Ecologic Service are motiv sa sarbatoreasca, dar nu o va face, fiindca are prea multe pe cap. Ioan Sarac împlineste sâmbata 20 de ani de când lucreaza la firma si visul lui cel mai puternic pare simplist: sa multumeasca cetatenii.

„Vreau sa multumesc oamenii”, ne-a spus ieri directorul Sarac, care tocmai si-a luat doctoratul în bransa. De la sef de sectie la Regia de Gospodarie Comunala în 1985, a ajuns director în 1990, si de atunci se ocupa tot de amenajarile stradale, ale spatiilor verzi, ale parcurilor, cimitirelor, de salubritate etc. Pe vreme de inundatii sau zapada, Sarac e la serviciu si noaptea, alaturi de echipele care lucreaza non-stop. Îsi lauda oamenii si spune ca si datorita lor municipiul Oradea este unul dintre primele cinci orase cele mai curate din tara. Pubele diferite
Planurile imediate ale sefului de la RER vizeaza ca fiecare asociatie de locatari sa aiba în fata doua containere, unul pentru peturi din plastic si altul pentru deseurile menajere. Într-un an, maximum doi, directorul vrea ca la fiecare casa sa fie trei containere, unul pentru resturi cu materii organice, inclusiv frunze, care se pot transforma în pamânt, unul pentru plastic si altul pentru deseurile obisnuite. Un al patrulea container ce s-ar putea depozita la intervale mai mari de timp ar fi destinat strângerii deseurilor din hârtie: „Urmeaza doar sa rezolvam problema financiara cu Primaria si cu locatarii”.
Pâna la anul, însa, directorul spune ca în Oradea vor aparea în aceasta toamna înca 500 de cosuri de gunoi în toate zonele.

Otilia Sandor