Oradea, oraşul fără pet-uri

Elevii scolilor oradene sunt invitati, pentru urmatoarele doua saptamâni, sa se transforme în cautatori si colectori de pet-uri, adica flacoane din plastic. Elevii se vor întrece în colectarea flacoanelor din plastic aruncate.

Expo Varadinum, în colaborare cu Primaria, cu Inspectoratul Judetean Scolar si cu Agentia de Protectie a Mediului, îsi aniverseaza împlinirea a zece ani de activitate pe piata oradeana organizând un concurs sub deviza „Oradea, un oras mai curat, fara pet-uri”, adresat unitatilor de învatamânt. „Regulile de participare sunt simple: li se cere liceenilor sa strânga cât mai multe flacoane abandonate la întâmplare în Oradea.

Acestea vor fi colectate si cântarite într-un loc special amenajat în zona de lânga Sala Sporturilor, cu ajutorul unei firme de specialitate în colectarea deseurilor reciclabile. Desemnarea liceului câstigator si decernarea premiilor vor avea loc sâmbata, 1 aprilie, la Sala Sporturilor”, spune Bondor Andrei, reprezentant al Expo Varadinum.

Neinteresant

De altfel, Bondor Andrei si-a deschis conferinta de presa, la care a lansat concursul, cu o scurta interventie pe fond nervos cauzat de lipsa de interes a firmelor din Oradea fata de o atare initiativa ecologista. Peste 50 de firme au fost invitate sa participe cu contributii la premierea câstigatorilor, dar numai patru dintre ele au înteles sa raspunda: Transilvania General, Interoil, Praktiker si Amur System.

„Dau termen agentilor economici sa ne ajute pâna la finalul actiunii. În caz contrar, ma simt liber sa spun ca au refuzat sa se implice în actiune”, a anuntat Bondor. Acesta spune ca a trimis invitatii tuturor celor care au de-a face cu ambalajele din plastic de tip pet: producatorii, distribuitorii si vânzatorii.

Un videoproiector

De altfel, nici directiunile liceelor nu s-au aratat foarte interesate de concurs. La conferinta de presa au fost prezenti doar directorii de la Liceul Pedagogic „Iosif Vulcan”, Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” si Liceul „Lucian Blaga”. Miza acestui concurs, pentru cei care se vor înscrie la start, este un videoproiector cu care va fi dotat liceul.

Bondor spune ca si conditiile de concurs vor fi „umane”: „Nu-i vom trimite dupa pet-uri la halda. Se va lucra doar pe zone verzi, malurile Crisului. Copiii vor primi manusi si tot echipamentul de protectie necesar”.

Cristina Ghilea

Taguri:


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !