Oradea, pe „Animal Planet”

Oradea, pe „Animal Planet”
Relatia copii abandonati – catei vagabonzi, subiect de documentar pe postul „Animal Planet”. „Animalele din România au nevoie de ajutor”, acesta este mesajul pe care prezentatoarea de pe „Animal Planet” îl va duce în Marea Britanie în urma filmarilor pe care le-a facut timp de patru zile în Oradea.

Shauna Lowry a fost în dubla calitate la show-ul canin din Oradea, ca membru al unei organizatii din Londra – „Dogs Trust” – prin care sunt ajutati câinii din Marea Britanie, si de sustinator al SOS Dogs Oradea. Ea a mai fost la Oradea, în urma cu doi ani, când si-a început activitatea SOS Dogs. „Acum m-am întors aici sa vad ce progrese au facut si ceea ce vad este uimitor, spune Shauna. Peste 850 de câini si-au gasit un stapân, si tin sa le multumesc oradenilor pentru acest lucru. În acelasi timp, vreau sa-i rog sa vina sa ia cât mai multi catei, pentru ca sunt adorabili si chiar merita o sansa”. Vedeta fara aere


Desi este vedeta emisiunii „Shauna’s Amazing Animals” (Uimitoarele animale ale Shaunei), Shauna a fost foarte deschisa si receptiva la solicitarea Jurnalului bihorean de a realiza împreuna „reportajul din spatele reportajului”. Subiectul central al reportajului sau este relatia copil abandonat – catel vagabond. „La Oradea vom filma întregul proiect pentru un program care va fi difuzat în Marea Britanie. Am filmat copiii de la o scoala care au venit aici sa ia câini. În oras ne-am întâlnit cu o doamna care conduce o fundatie pentru copii cu dizabilitati, ne-a marturisit vedeta. Am invitat-o la SOS Dogs si va lua un catel pe care îl va duce la centrul de copii, pentru a-i ajuta pe micuti. E minunat, pentru ca astfel îi putem ajuta si pe copii, si pe catei”.

Au nevoie de ajutor


Un alt proiect în care Shauna vrea sa se implice este cel legat de crearea de conditii decente pentru animalele de la Gradina Zoologica din Oradea. „Am vazut ce se întâmpla acolo si nu e drept ca animalele sa traiasca în astfel de conditii. Oamenii sunt indiferenti, vin, se uita, dar nu le pasa. Animalele trebuie sa aiba mâncare, apa si un mediu cât mai apropiat de cel natural”, subliniaza Shauna. Vedeta „Animal Planet” ne marturiseste ca mesajul pe care îl va duce mai departe, în Marea Britanie, este acela ca animalele din România au nevoie de ajutor: „Sunt încrezatoare ca multe organizatii de caritate se vor implica, însa trebuie sensibilizati si oamenii, nu trebuie sa fie nepasatori”.

Bursasiu Veronica