Oradea s-a umplut de tinereţe

De Crina Dobocan
1Comentariu
Oradea s-a umplut de tinereţe
Peste 1.000 de copii şi tineri din Oradea şi judeţ, dar şi din Sălaj, Satu-Mare şi Arad au luat parte la ediţia a VIII-a a Întâlnirii Eparhiale a Tinerilor.

Peste 1.000 de tineri din Eparhia Greco-Catolică de Oradea s-au adunat, sâmbătă, la Liceul Teoretic ,,Don Orione’’ din Oradea. Aici s-a desfăşurat a VIII-a ediţie a Întâlnirii Eparhiale a Tinerilor, organizată de Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici din cadrul Episcopiei Greco-Catolice de Oradea.

Întâlnirea a fost una dinamică. Pe lângă programul religios, tinerii prezenţi au avut parte de jocuri în aer liber, concursuri şi de momente artistice.

Tema din acest an a întâlnirii a fost: ,,Fericiţi cei Milostivi, că aceia se vor milui’’.

Tema a fost inspirată din Fericirile sau Predica de pe Munte din Noul Testament şi are legătură cu Anul Jubiliar al Milostivirii. Papa Francisc a anunţat la 13 martie 2015 celebrarea Anului Sfânt al Milostivirii. Acesta se va încheia la 20 noiembrie 2016.
13292856_1075046172570214_707867224_n

Lume mai bună, mai dreaptă

,,Milostivirea schimbă lumea. Milostivirea face lumea mai bună şi mai dreaptă. Avem nevoie să înţelegem această milostivire a lui Dumnezeu, pe acest Tată milostiv care are atâta răbdare cu copiii săi’’, a rostit în cuvântul de învăţătură din timpul Liturghiei episcopul greco-catolic de Oadea, PSS Virgil Bercea, îndemnându-i pe tineri să fie milostivi, iubitori şi pună rugăciunea pe primul loc în viaţa lor.

Într-un limbaj adaptat vârstei lor, ierarhul le-a relatat o povestioară despre milostivire şi o alta despre libertate. Dacă în prima le-a vorbit despre iertare şi binefacere, prin cea de-a doua a încercat să-i facă să înţeleagă că trebuie să fie liberi, însă responsabili în alegerile pe care le fac în viaţa lor.

După Liturghie a urmat masa de prânz, discuţiile pe grupuri, jocuri, concursuri şi momentele artistice. Momente optime pentru ca tinerii şi copiii să socializeze, să cunoască alţi tineri şi să lege prietenii. Episcopul a trecut pe la fiecare dintre grupurile de copii pentru a-i saluta şi pentru a sta de vorbă cu ei. Tot atunci au fost împărţite tricouri cu tema întâlnirii. Pe tricou a fost imprimat desenul elevului Ştefan Lucuţa din Aleşd, câştigătorul concursului de desene: ,,Alege imaginea potrivită pentru Întâlnirea Eparhială a Tinerilor’’, organizat în luna aprilie de Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici din Oradea.

13292913_1075046185903546_538678490_n

Actorii de la Arcadia, spectacol pentru copii

La finalul întâlnirii, actori de la Trupa Arcadia a Teatrului ,,Regina Maria’’ le-au prezentat tinerilor piesele de teatru: ,,D-l Goe’’ şi ,,Un pedagog de şcoală nouă’’ (de I. L. Caragiale). A urmat festivitatea de premiere a câştigătorilor concursurilor, pe locul I fiind clasaţi tinerii din parohia Plopiş (Sălaj), urmaţi fiind de cei din parohia Şilindru (locul II) şi Grupul Mănăstirii Franciscane ,,Maica Domnului’’ – Dominic Savio, şi de cei din parohia Tăşnad (locul III). Dansurile copiilor şi ale tinerilor au încheiat ediţia din acest an a Întâlnirii Eparhiale a Tinerilor.

13320845_1075041129237385_4630614792206215477_o1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor