Oradea s-a umplut sâmbătă de inocenţă

De Crina Dobocan
Oradea s-a umplut sâmbătă de inocenţă
Liceul ,,Don Orione’’ din Oradea a găzduit Întâlnirea Eparhială a Copiilor. Peste 1.000 de micuţi şi adolescenţi din municipiul şi judeţul nostru, dar şi din judeţele Satu Mare, Sălaj, Arad, alături de preoţi, însoţitori, animatori şi persoane consecrate, s-au întâlnit pentru a sărbători copilăria.

Copiii au fost primiţi sâmbătă de animatorii dornici să-i întâlnească, să-i cunoască şi să le pună zâmbetul pe chip. Episcopul Virgil Bercea a fost întâmpinat de preoţii din eparhie. A urmat procesiunea preoţilor şi a copiilor şi Sfânta Liturghie. Programul întâlnirii a fost interactiv şi a cuprins momente de rugăciune, de cunoaştere, de înţelegere a rolului în cadrul evenimentului, jocuri, animaţie şi momente cultural-artistice. Întâlnirea a fost organizată de Episcopia Greco-Catolică de Oradea, prin Biroul Pastoral, şi a avut ca temă: ,,Credinţă şi discernământ’’.

Cuvântul de învăţătură adresat copiilor din partea PSS Virgil Bercea a început cu îndemnul de a mulţumi şi a se bucura de ceea ce au. Apoi, prin istorioare adecvate vârstei lor, PSS Virgil i-a încurajat să ,,zboare’’, să-şi fixeze idealuri în viaţă şi să lupte pentru ele. Totodată, pornind de la o povestioară despre un băieţel care şi-a întrebat tatăl cum poate schimba lumea, episcopul a încercat să le explice copiilor că această schimbare poate porni de la ei, întâi prin schimbarea lucrurilor mici.

La finalul întâlnirii, copiii au făcut un scurt tur touristic prin Oradea şi împrejurimi.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !