Oradea se vrea supravegheată video prin 360 de camere inteligente

De Oana Farcas
Reactualizat la:
32Comentarii
Oradea se vrea supravegheată video prin 360 de camere inteligente
© Foto: PMO
Primăria Oradea dorește modernizarea și extinderea sistemului de supraveghere video din Oradea, astfel încât să poată să vegheze, din toate unghiurile, asupra oraşului.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, pentru implementarea acestui obiectiv, se va proceda la achiziționarea unui sistem de stocare, prelucrare și afișare a semnalului video în dispeceratul Poliției Municipiului Oradea, compus din:

  • Servere de procesare și analiză semnal video;
  • Recorder video de rețea cu hard disk-uri pentru stocare;
  • Video-wall și 5 posturi de lucru individuale cu 2 monitoare.

„Este necesară încheierea unui acord-cadru cu un operator economic de furnizare camere video și servicii de mentenanță, inclusiv utilizarea rețelei de date/video, în scopul asigurării semnalului video la dispecerat”, explică Primăria Oradea.

În momentul de față Oradea dispune de 144 de camere video, însă la finalizarea proiectului se dorește un sistem de supraveghere inteligent de aproximativ 360 de camere IP, având ca beneficii o importantă capabilitate de furnizare de imagini de înaltă claritate (HD), mobilitate, precum și posibilitate de „zoom-in” asupra zonelor cu potențial pericol, inclusiv pe timpul nopții. Acestora li se vor adăuga identificarea în timp real a valorilor de trafic precum și citirea numerelor de înmatriculare.

Imaginile obţinute de la camerele de supraveghere, atât pe timpul zilei, cât şi pe timpul nopţii, vor fi exploatate atât în scop preventiv, cât şi pentru documentarea activităţii ilicite a persoanelor care săvârşesc infracţiuni şi contravenţii. Sistemul de supraveghere va cuprinde zone extinse situate în toate cartierele municipiului Oradea.

„Locurile de amplasare a camerelor de supraveghere au fost stabilite împreună cu Poliția Municipiului și vizează intrările și ieșirile din oraș, dar și principalele bulevarde și străzi din municipiu. Valoarea totală estimată a sistemului este de 2.223.242 lei fără TVA. Proiectul de hotărâre va fi supus aprobării în ședința ordinară a Consiliului Local, iar apoi se va demara licitația publică pentru achiziționarea acestor servicii”, arată Biroul de Presă al Primăriei Oradea.

 32Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor