Oradea Summer University – ediţia a II-a

Oradea Summer University – ediţia a II-a
Oradea Summer University (OSU) este o universitate de vară pentru elevi, în clasa a XI-a, aflată la a doua ediţie.

Proiectul nu reprezintă o noutate în România. Acest model există aplicat în prezent în mai multe centre universitare. Totuşi, spre deosebire de acestea, OSU are avantajul de a avea o mentalitate inovatoare, aplicată pe specificul local.

Cine participă

„Evenimentul se adresează elevilor din clasa a XI-a din toată ţara, care doresc să se familiarizeze cu viitorul centru universitar în care să studieze, dar şi cu viaţa de student orădean. De ce elevul de clasa a XI-a? În această perioadă se cristalizează opţiunea elevului pentru viitorul centru universitar unde îşi va efectua studiile superioare, respectiv specializarea, ultima vacanţă de vară înaintea Bacalaureatului, etapă de cunoaştere şi deschidere de noi perspective. Elevii pleacă de la o universitate de vară nerăbdători să experimenteze studenția adevărată, mai pregătiți să facă o alegere corectă privind facultatea pe care doresc să o urmeze și în bună măsură dornici să se implice în organizații studențești pe perioada studiilor!”, mai transmite Ionuţ-Grigore COMAN, coordonator principal al OSU 2014.

Taxa de participare pentru elevi este de 190 de lei. Pentru elevii din Oradea, care nu doresc să fie cazaţi în cămin taxa este de 100 lei.

Ce oferă OSU? O echipă de profesori, fie că sunt tineri ori experimentaţi, bine pregătiţi în domeniul lor academic, gata să ofere asistenţă viitorilor studenţi în domeniul ales; o infrastructură şi o bază materială la nivel înalt; familiarizarea cu programa educaţională din anul I, într-un cadru semiformal; workshop-uri tematice şi training-uri în vederea dezvoltării personale; conferinţe susţinute de personalităţi marcante din diferite domenii; activităţi sportive şi de tineret; excursii; vizite de lucru la insitituţii partenere, dar şi la Parcul Industrial Oradea; seri culturale (biblioteca vie, cafenea literara, etc. ), dar şi concerte susţinute de artişti locali şi nu numai. Înscrierea la OSU se face până pe 22 iunie.

Evenimentul este organizat de Asociaţia “Gheorghe Şincai” a studenţilor în Istorie, Asociaţia Studenţilor Farmacişti Oradea, Asociaţia Studenţilor Stomatologi Oradea, în colaborare cu Universitatea din Oradea şi Primăria Muncipiului Oradea. Evenimentul se derulează sub egida Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România şi este un proiect marca OSUBB.

Detalii se găsesc pe site-urile: http://osu.universitatipentruelevi.ro/index.html

şi https://www.facebook.com/OradeaSummerUniversity.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !