Oradea, un hub important în construcţii

De Larisa Popa și Veronica Bursaşiu
Oradea, un hub important în construcţii
Este dezideratul echipei Centrului Picas Oradea, a amangerului de proiect Simion Ilie.

Au dezbătut împreună idei, soluții, pentru a reconstrui cu succes piața muncii din România.

S-a întâmplat în cadrul conferinţei de închidere a proiectului „PICAS te angajează în construcții”, care a avut loc ieri la Hotelul Continental Forum. Evenimentul a fost organizat de Fundația Casa de Meserii a Constructorilor, alături de partenerii săi, Asociația Română a Antreprenorilor în Construcții, Federaţia Generală a Sindicatelor Familia și Comitetul Sectorial în Construcții.

Proiectul a fost co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.La eveniment au participat actorii principali aferenți domeniului de construcții: persoane din grupul țintă, angajatori, reprezentanți sindicali și patronal. Prin intermediul celor patru centre PICAS ce funcționează la București, Iași, Galați și Oradea, peste 900 de șomeri au beneficiat gratuit de informare și consiliere profesională (90% dintre aceștia urmând cursuri de inițiere, calificare, recalificare, perfecționare sau specializare), precum și de servicii de mediere, în vederea angajării la agenții economici parteneri.

dezbatem împreună idei, soluții, pentru a reconstrui cu succes piața muncii din România. În cadrul conferinţei au vorbit Alexandru Stoian, coordonator organizare ARACO, Ramona Veleanu, director general CMC, Gheorghe Bălăceanu, preşedinte FGS, Gabriel Mocanu, secretar general CSCon, Aurelia Şerfezi, consilier motovaţional, Adrian Timofte, consilier recrutare, Carmane Vaşadi , consilier resurse umane.

Managerul de proiect Simon Ilie a vorbit despre particularităţile muncii în construcţii. Acesta a specificat că pe lângă faptul că în acest domeniu munca e sezonieră, în construcţii unităţile de producţie sunt mobile, iar produsele imobile, fapt pentru care constructorii sunt obligaţi să se mute cu şantierele din loc în loc, să facă recrutări acolo unde construiesc. „De aceea, în construcţii e nevoie de soluţii de formare şi recrutare particulare specifice acestui domeniu. Pentru aceasta avem nevoie de sprijin local. De acee am şi construit acest centre local Picas. Doream să venim cu acest proiect şi în vestul ţării, iar aici la Oradea era multă cerere din patea firmelor. Aveam şi acestă clădire- Constructorul, în inima oraşului pe care prin acest curs am reuşit să o revalorizăm , să redăm strălucirea unei nave- e o clădire construită în trei nave. Sperăm să redăm strălucirea şi celorlalte nave şi să facem din Oradea un hub important în Construcţii”.

În cadrul evenimentului au vorbit reprezentanţi ai firmelor care au făcut deja angajări în cadrul proiectului, dar şi absolvenţi ai cursurilor organizate în cadrul proiectului. Ioan Bogdan a angajat la firma Nelbog doi dintre – absolvenţii cursurilor din proiectul Picas.

La rîndul ei, reprezentanta firmei Selina- care a angajat patru cursanţi, a apreciat profesionalismul absolvenţilor. Aceasta a subliniat că rar se întâmplă că o recomandare de angajare să se finalizeze în mod fericit, ca şi în aceste cazuri. Dintre cei care au urmat cursurile de calificare a luat cuvântul Iosif Domian. Domnia sa a absolvit cursurile de maşinist la maşini pentru terasamente şi spune că a primit deja trei oferte de muncă. Organizatorii i-au anunţat pe cursanţi că până la Crăciun vor primit toţi, prin SMS, 3-4 oferte de muncă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !