Oradea va avea 36 de autobuze noi

14Comentarii
Primul autobuz din seria celor 36 a ajuns la Oradea
Primul autobuz din seria celor 36 a ajuns la Oradea
În câteva săptămâni orădenii vor putea circula cu autobuze noi. Miercuri s-a semnat contractul cu producătorul. Imagini  Video: Autobuze noi pentru OTL Video 

Până la sfârşitul acestui an orădenii vor putea călători cu autobuze noi, mărcile Volvo Alfa Localo şi Alfa Atomic Iveco Midi. Regia Autonomă Oradea Transport Local a achiziţionat 36 de autobuze noi care vor fi livrate şi vor intra în trafic în decurs de trei săptămâni, cum speră conducerea instituţiei. De altfel termenul final de livrare a celor 36 de autobuze este 31 decembrie 2009. Contractul cu firma producătoare, Alfa Busz Kereskedelmi LTD, din Ungaria, a fost semnat miercuri. În aceeaşi zi a fost transportat la Oradea primul din seria celor 36 de noi mijloace de transport în comun.

În primul lot vor fi livrate 12 autobuze, de capacitate standard, iar în cel de-al doilea 24 de autobuze de capacitate medie, în termenii iniţiali ai negocierii discutându-se de preţul de 210.000 de euro pe bucată.

„Am reuşit să negociem la 160.000 euro pe bucată la autobuzele standard şi la 65.000 de euro/bucată la cele midi”, a precizat Csuzi Istvan, directorul RAOTL.

Din împrumut

Valoarea totală a contractului este de 3,8 milioane euro, de care regia dispune din restul fondului alocat pentru tramvaiele Siemens, 2,9 milioane de euro, la care se adaugă un credit de maxim 1,8 milioane de euro accesat de regie la ING Lease România.

Autobuzele dispun de talpă joasă, rampă mobilă pentru persoanele cu dizabilităţi, instalaţii de informare pentru călători digital voice, sistem de climatizare HVAC. Cele din primul lot au fiecare capacitatea de 107 locuri, dintre care 29 pe scaune, iar celelalte pot transporta 33 de călători, dintre care 16 pe scaune.

Noile autobuze vor fi puse în circulaţie în locul altor 10 marca Ikarus şi al câtorva Rocar şi Renault, foarte vechi, aflate în parcul auto al regiei.

Mălina Pop14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor