Oradea, văzută de la Bucureşti

10Comentarii
Oradea, văzută de la Bucureşti
ORADEA – Oradea se află printre primele zece oraşe din România, ca dezvoltare, dar şi ca potenţial de creştere, potrivit revistei Bizz.

„Aceste oraşe, alături de Bucureşti, sunt vârfurile de lance pentru pieţele locale şi regionale din care fac parte şi, totodată, driverii pentru creşterea de ansamblu a economiei româneşti”, se spune în materialul din Bizz.

Revista prezintă, în articolul din numărul special de săptămâna trecută, oraşele de succes din România: Bucureşti, Timişoara, Cluj, Iaşi, Braşov, şi Ploieşti, şi oraşele cu un potenţial foarte mare de creştere pe viitor: Constanţa, Craiova, Arad, Oradea şi Sibiu.

Inexactităţi
Câteva dintre afirmaţiile făcute în articolul din Bizz despre Oradea sunt însă depăşite. Alte date, care ar putea ridica poziţia oraşului lipsec cu desăvârşire. În primul rând investitorii străini, despre care se spune în articol că dau putere oraşului: Celestica şi Gallasini au afacerile în comuna Borş. Pe de altă parte coreenii de la Hanil Electronics şi-au luat adio de la Oradea, înainte de a începe vreo afacere aici. Afacerile lor s-au localizat la Palota – o hală pentru fabricarea de monitoare LCD Samsung şi spre Mădăras – sudul judeţului – unde vor să construiască un viitor parc industrial.

Nimic despre Pic Hypermarket, inaugurat anul trecut, nici despre Era Shopping Park Oradea – un mare centru comercial care va fi inaugurat în această toamnă la intersecţia Căii Aradului cu Şoseaua de centură, şi care va cuprinde nume grele precum: Carrefour, Bricostore, Media Galaxi, Mobexpert. Investiţia Era Sopping Park aparţine grecilor de la Omilos Group şi se ridică la 80 de milioane de euro.

Lipseşte şi un dintre cele mai mari investiţii în derulare în centrul Oradiei – Oradea Plaza – care va cuprinde o parcare subterană pe două nivele, un centru comercial, un centru bancar, un hotel şi o clădire cu mai multe nivele pentru birouri.

Cât priveşte investiţiile în domeniul imobiliar, despre care se spune că sunt deficitare trebuie să amintim doar marile proiecte imobiliare în derulare şi unele chiar finalizate: Europa, Prima Casa, Cartierul Soarelui, Luceafărul, Nufărul Plaza.

Concluzia ar fi că de la Bucureşti, Oradea se vede altfel.

Dan Birta10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor