Oradean cautat pentru jafuri savarsite in Elvetia si Belgia

Oradean cautat pentru jafuri savarsite in Elvetia si Belgia
Un oradean este dat in urmarire, dupa ce pe numele lui a fost eliberat un mandat de arestare european. Video

VARGA (fost KERESZY) RUDOLF este suspectat ca ar fi autorul a doua jafuri, asupra unor magazine de bijuterii din Elvetia si Belgia.

Din cercetările efectuate în cursul lunii mai 2006 de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, a rezultat faptul că orădeanul VARGA (fost KERESZY) RUDOLF zis „BEILA”, de 35 ani, împreună cu alţi trei complici, toţi domiciliaţi în municipiul Oradea, au jefuit un magazin de bijuterii din localitatea APPENZELL – Elveţia.

După imobilizarea vânzătoarelor, aceştia au sustras circa 2 kg bijuterii din aur, pe care ulterior le-au oferit spre vânzare unui bijutier din Municipiul Oradea.

Poliţiştii B.C.C.O. Oradea împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., Biroul Teritorial Bihor au procedat la ridicarea în vederea confiscării a întregii cantităţi de bijuterii, transmiţând cu operativitate autorităţilor elveţiene fotografiile bijuteriilor, precum şi rezultatele cercetărilor întreprinse cu privire la autorii jafului. Astfel, autorităţile elveţiene au reuşit identificarea şi arestarea autorilor.

În probarea activităţii infracţionale a grupului organizat, în perioada imediat următoare autorităţile elveţiene au solicitat sprijinul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bihor şi B.C.C.O. Oradea, prin patru comisii rogatorii internaţionale.

În luna iulie 2006, poliţiştii B.C.C.O. Oradea şi procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Bihor au predat autorităţilor elveţiene cele 2 kg. de bijuterii provenite din jaf, respectiv inele, lănţişoare, cercei şi două ceasuri bărbăteşti, unul din aur alb şi altul din aur galben.


La 12 mai 2007, după punerea în libertate de către autorităţile elveţiene, VARGA (fost KERESZY) RUDOLF a organizat o altă grupare criminală din care făceau parte alţi trei orădeni.

Gruparea a jefuit un alt magazin de bijuterii situat în localitatea DEINZE – Belgia, de unde au fost sustrase bijuterii în valoare de 200.000 Euro. Membrii grupării au fost identificaţi ca autori ai jafului de către autorităţile belgiene în baza bunei colaborări cu poliţiştii B.C.C.O. Oradea.

Autorităţile belgiene au solicitat D.I.I.C.O.T. – B.T. Bihor şi poliţiştilor B.C.C.O. Oradea două comisii rogatorii prin care s-a reuşit probarea jafului comis de grupul criminal condus de VARGA (fost KERESZY) RUDOLF.

În luna octombrie 2007, o echipă formată din judecători, procurori şi poliţişti belgieni a sosit la Oradea. Aceştia au fost sprijiniţi de procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Bihor, poliţişti din cadrul B.C.C.O. Oradea, precum şi poliţişti din cadrul I.P.J. Bihor (D.P.I.R.), pentru efectuarea unor percheziţii domiciliare.

De la locuinţa lui VARGA RUDOLF (fost KERESZY) din municipiul Oradea, au fost ridicate în vederea confiscării două autoturisme de lux, patru motoscutere, precum şi alte obiecte şi înscrisuri care aveau legătură cu jaful magazinului de bijuterii din Belgia.

Autorităţile belgiene au emis pe numele lui VARGA (fost KERESZY) RUDOLF un mandat european de arestare.

 

Pumn mortal în Tropicana

Varga Rudolf a mai fost anchetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire cauzatoarea de moarte după ce a lovit cu pumnul un tânăr în fosta discotecă orădeană Tropicana iar tânărul lovit, în cădere, s-a lovit cu capul de pardoseală şi a decedat în urma traumatismului cranian.

„Este un individ periculos, după cum s-a dovedit şi cu ocazia tragicului eveniment petrecut în discoteca Tropicana în urmă cu circa 15 ani. Astfel că recomandăm cetăţenilor care îl observă să nu intre în contact cu el ci să anunţe de urgenţă cea mai apropiată unitate de poliţie sau să sune la 112”, atenţionează comisarul şef Nicolae Stamate. 0,8 kg de aur confiscat din bijuterii orădene


Georgiana Anghel0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase