Orădean la curs ţinut şi de FBI

De Otilia Șandor
1Comentariu
Orădean la curs ţinut şi de FBI
Portretistul criminalist orădean de talie mondială – subcomisarul de poliţie Florin Lăzău, de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bihor, se numără printre 28 de ofiţeri de poliţie din 21 de state membre ale Uniunii Europene care sunt de marţi, 21 iunie până în 24 iunie la București, la un curs de formare în domeniul cercetării criminalistice.

Cursul se desfășoară sub egida Agenției Uniunii Europene pentru Formare în Materie de Aplicare a Legii (CEPOL), activitatea didactică fiind asigurată de experți și lectori din Letonia, România și din cadrul FBI și eu-LISA.

Tema cursului este „Forensic Science and Policing Science”, activitatea fiind organizată de Direcția Generală Management Resurse Umane a MAI, cu aprobarea ministrului afacerilor interne, Petre Tobă.
Pe parcursul acestui curs, ofiţerii s-au pus la punct cu tehnicile moderne de cercetare criminalistică, impactul acestora asupra activității polițienești, precum și inițiativele adoptate la nivel european în vederea armonizării abordărilor în domeniul de referință.
Întâlnirea din acest an este prezidată de domnul chestor de poliție dr. Gabriel Țiru, directorul Institutului Național de Criminalistică, instituție afiliată, începând cu luna mai 2015, la European Network of Forensic Science Institutes (ENFSI) – Rețeaua Europeană a Institutelor de Criminalistică. Aceasta a fost înființată pentru diseminarea cunoștințelor existente, pentru asigurarea schimbului de experiență și pentru atingerea unor acorduri comune, fiind recunoscută ca un grup de experți în domeniul criminalisticii.
Prin cursul de la Bucureşti se urmăreşte şi promovarea legăturilor între statele membre ale UE, dar mai ales să se ofere un răspuns colectiv la întrebările identificate în domeniul criminalistic, a transmis Ministerul Afacerilor de Interne.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor