Orădeanca Antonia Lestyán, cel mai tânăr make-up artist invitat la Cosmobeauty

De Crina Dobocan
Reactualizat la:
Orădeanca Antonia Lestyán, cel mai tânăr make-up artist invitat la Cosmobeauty
Eleganţa, graţia şi rafinamentul se împletesc perfect în machiajele realizate de un tânăr make-up artist orădean.

Machiajele Antoniei Lestyán sunt o declaraţie de curaj şi pasiune, fapt remarcat la Focusbeauty Oradea, de cei ce au creat evenimentul Cosmobeauty.

Cosmobeauty – expoziţia brandurilor de Top, va avea loc în perioada 8-11 martie 2018, la Bucureşti şi la care Antonya a fost invitată.
Ediţia din acest an este una aniversară (de 10 ani) şi aduce la start liderii pieţei de Beauty.

În cadrul seminarului pe care-l va prezenta, denumit sugestiv „The Game of Textures”, Antonia Lestyán vrea să rafineze conceptul de machiaj.

Prin ceea ce ea va prezenta în faţa oamenilor pasionaţi de frumos şi ai unor influenceri ai domeniului, Antonya vrea să extindă magia machiajului, să-l scoată din banal, şi să-l ducă în zona neconvenţionalului, în zona de stylish, de spirited. Deşi nu crede că atitudinea se pictează prin machiaj, mărturiseşte că adesea ajută. Căci nu de multe ori, unele apariţii impresionează prin ansamblul lor. Ea mizează pe echilibru, senzualitate şi lumină.

„Cred că este cea mai frumoasă experienţă pe care o puteam bifa pentru 2018 – primul meu seminar susţinut la Bucureşti în cadrul unui eveniment de renume, şi anume: Cosmobeauty. Abia aştept să întâlnesc oameni pasionaţi de frumos. A fost o invitaţie neaşteptată, pentru că sunt cea mai tânără în domeniu. E o provocare ca la 19 ani să urci pe scenă şi să vorbeşti în faţa oamenilor, dar mai ales în faţa celor care contează cu adevărat în Industria Beauty&Medical-Estetica, despre viziunea pe care o ai”, a declarat Antonya.

Artă din machiaj

Pentru ea, invitaţia este un real motiv de bucurie, cu atât mai mult cu cât va împărţi aceeaşi scenă cu oameni de la care a învăţat această artă şi pe care-i urmăreşte. În viziunea sa, make-up-ul este o artă. „Prin machiajele pe care eu le fac şi prin ceea ce mi-am propus să aduc pe scenă, vreau să dovedesc asta. La noi toată lumea optează pentru machiajele de beauty, pe care absolut toate clientele le cunosc, le folosesc, iar partea artistică, inspirată şi din pictură, e lăsată la o parte. Lumea nu e obişnuită cu acest gen de machiaj. De aceea, e şi privit cu ochi stranii. Eu cred că trebuie să lăsăm imaginaţia să lucreze, fără să folosim şabloane. Azi toţi make-up artiştii machiază la fel. Nu e bine. A fi artist înseamnă să fii original, să ai propria identitate”, este de părere tânăra studentă la Medicină.

Antonya Lestyán a făcut cunoştinţă cu arta la vârsta de 5 ani. Atunci a început să deseneze. Primul care i-antonya-lestyan-7a pus creionul grafic în mână a fost chiar tatăl său. De atunci a început să traseze primele linii pe hârtie, deşi nu înţelegea prea multe despre proporţii şi reguli de compoziţie. Cu trecerea timpului şi-a dezvoltat pasiunea. Ulterior, a descoperit dansul, pe care l-a iubit cel mai mult, dorind să-şi croiască o poveste în paşi de dans şi piruiete pline de graţie. Un accident însă, din timpul unei competiţii, i-a năruit cel mai frumos vis. Astfel încât a trebuit să renunţe şi să dezvolte o altă pasiune – cea a desenului, a picturii pe faţă.

„Am vrut să mă îndrept spre o lume aparte, în care culorile transpun emoţii pe chipurile oamenilor, în care orice atingere de pensulă înseamnă dedicație, fericire pentru faptul că faci ceea ce iubești… cu adevărat. Acum aproape patru ani am ales să devin make-up artist. Nici nu împlinisem 16 ani. Pentru mulți eram un copil, care spera să obțină imposibilul. Pentru mulți sunt un copil și acum, când îmi iau geanta pe umăr și plec, sperând că acolo unde vor ajunge culorile mele, va ajunge și încrederea în artă, dincolo de prejudecăți legate de vârstă. Machiajul este ultima mea legătură cu dansul. Îmi aduce aminte de fiecare concurs pentru care mă pregăteam ca să strălucesc pe ring. Acum, încerc să dau mai departe din acea strălucire doamnelor și domnișoarelor care aleg să treacă pragul studioului meu și știu că, indiferent ce voi ajunge să fac în viață, eu voi continua să machiez, iar strălucirea aceea va rămâne astfel vie”, a conchis tânăra cu o evoluţie remarcabilă în cariera sa şi care crede în felul în care culorile așezate cu grijă pot contura un univers așa cum ne dorim fiecare dintre noi.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !