Orădeanca Astrid Muthu, „una meravigliosa creatura”

De Crina Dobocan
Astrid Muthu, o speranţă pentru muzică
Astrid Muthu, o speranţă pentru muzică
Astrid Muthu, o orădeancă de 11 ani, a impresionat cu vocea şi temperamentul ei juriul concursului naţional de muzică pop „Duelul Mini Vedetelor”, desfăşurat la Codlea (Braşov).

Aproximativ 100 de copii din toată ţara şi-au demonstrat talentul muzical pe scena de la Codlea. După tragerea la sorţi, eleva profesoarei Dana Oprescu de la Palatul Copiilor şi Elevilor din Oradea a intrat în duel cu piesa „Hurt” a Christinei Aguilera şi s-a calificat în finala grupei sale – junior.

În concurs, Astrid a interpretat piesa „Meravigliosa creatura” a Giannei Nannini, melodie care i-a adus trei trofee: cel de platină la categoria 11-12 ani, trofeul preşedintelui juriului – Aurelian Temişan şi trofeul Fair Play Kids, care îi dă posibilitatea de a deveni membru al juriului la următorul concurs organizat de Asociaţia „Belle Arti” din Codlea.

Recent, Astrid Muthu a făcut senzaţie la concursul Vocea României jr., unde a intrat în echipa Innei.
Astrid s-a oprit însă la dueluri. Cu toate acestea, colaborarea nu s-a oprit la acel eveniment, căci Inna a scos împreună cu toţi copiii din echipa sa videoclipul „Kids in town”, care s-a bucurat de succes imediat.

Elevă în clasa a V-a la Liceul „Don Orione”, Astrid Muthu a început să cocheteze cu muzica în clasa a III-a, la un îndemn al învăţătoarei sale şi al colegelor de clasă care studiau deja canto.

Astfel, a ales Palatul Copiilor şi Elevilor din Oradea, prof. Dana Oprescu. „Profesoara făcuse selecţiile deja. Iniţial nu a vrut să mă ia. Tatăl meu a rugat-o să accepte o probă de canto pentru a vedea dacă merită sau nu să încerc o altă variantă. Imediat după ce am susţinut proba, profesoara Oprescu s-a răzgândit. A decis să mă ia şi pe mine în grupă”, îşi aminteşte Astrid.

Emoţii ameţitoare

Aşa au apărut primele piese pe care minunea de fetiţă le-a interpretat cu atâtea emoţii prima oară în viaţa ei: „Ce poveste!” şi „Ritm ameţitor”.

„La primul meu spectacol am cântat piesa «Ritm ameţitor», după care am primit o altă piesă: «Ce noroc»”, rememorează copila delicată, care a impresionat-o pe Inna după primele secunde. Nu a durat mult și profesoara a înscris-o la primele competiţii de muzică. Primul contact cu scena de concurs a fost la Arad, la „Ghiocelul de Aur”, de unde s-a întors cu premiul I.

„Am trăit o bucurie imensă şi nişte emoţii greu de reprodus în cuvinte. Însă nu mai mari decât la Vocea României jr. La emisiune am ajuns din curiozitate. Voiam să încerc să văd cum e. Şi pentru că înainte participasem la «Românii au talent», cei de la Pro Tv au vorbit cu mama şi au întrebat-o dacă m-au înscris la Vocea României jr. Eram, evident, înscrisă. Am participat la preselecţiile de la Cluj, apoi la Bucureşti, până la proba cu întorsul scaunelor”, a dezvăluit ea.

Pe scenă, în faţa celor trei juraţi, emoţiile au fost la cote inimaginabile – după cum însăşi ne-a descris: „Când am urcat pe scenă eram confuză, speriată că aş putea uita versurile sau că o să fac ceva minuni acolo”.

„Când s-a întors Inna mi-a crescut inima şi am devenit stăpână pe mine. Eram totuşi curioasă dacă se mai întoarce cineva. Mă uitam, totodată, în stânga şi în dreapta, ca să fiu exactă la public şi la juriu. Eram bulversată, dar concentrată pe piesă”, a descris ea frânturi din trăirile din faţa juraţilor de la Vocea României jr. Dacă ar fi fost să aleagă ea echipa cu care să lucreze la emisiune, cu siguranţă ordinea ar fi fost: Andra, Moga şi, abia apoi, Inna. Cu toate acestea, realitatea i-a dovedit că nimic nu e întâmplător şi că întâlnirea cu Inna a fost providenţială.

Pasiuni

„M-am bucurat că am ajuns în echipa Innei, pentru că m-am potrivit foarte bine cu ea. Suntem amândouă balanţe şi există o frumoasă chimie între noi”, mai dezvăluie ea.

Pe lângă canto muzică uşoară, Astrid Muthu studiază pianul şi chitara şi în egală măsură iubeşte cercurile de Română ale profesoarei Alina Oros de la Liceul „Don Orione” – cercuri de cercetare şi scriere creativă, cum şi modellingul. Împreună cu prietena sa de scenă Paula Coteţ, din Baia Mare, au format o trupă cu care şi-au propus să lanseze piese şi să participe la concursuri şi festivaluri care să le aducă recunoaştere.

Momentan, Astrid se pregăteşte de ediţia 2017 a Concursului „Ursuleţul de Aur”, care va avea loc în perioada următoare la Baia Mare, şi visează să cânte alături de Antonia ori Carla’s Dreams, pe care i-a întâlnit, dar cu care nu a avut ocazia încă să împartă scena.

„Nu am un model în muzică, un idol. Îmi doresc să am propriul meu stil. Practic, la fiecare piesă scrisă, autorii ei sunt idolii mei din piesa aceea”, a mai punctat orădeanca.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !