Orădeancă, campioană mondială la tuns

Orădeancă, campioană mondială la tuns
A început prin a-si tunde papusile, apoi si-a tuns sora. Nu s-a gândit însa sa faca o profesie din coafura. Oportunitatea oferita de niste prieteni din Anglia i-a schimbat viata. La nici un an dupa ce a luat foarfecele în mâna, a ajuns campiona mondiala.

Acum are salonul ei si propria scoala de hair-stilist-i.

Alina Crisan a avut sansa sa cunoasca niste englezi care au crezut în talentul ei. Englezii credeau ca va face cariera în grafica. Pentru a ajunge legal în Anglia, au angajat-o la salonul de coafura al unor prieteni.

„Mi-am dat seama ca asta e profesia de care m-am îndragostit în timp ce participam la un seminar al cunoscutului stilist Costel, ca model. Am urmat cursuri la scoala lui din Bucuresti si mi-a propus sa lucrez acolo. Am participat apoi la o preselectie pentru campionatul mondial si, spre surprinderea mea, am câstigat”, spune Alina.

Tendinte si timpi

La CM care a avut loc în Germania au fost reprezentate peste 30 de tari. Regulamentul impunea sa te înscrii în anumite tendinte si în anumiti timpi de lucru. Au fost trei probe: de executare a unui coc, tuns si vopsit, si cea mai spectaculoasa transformare a unei coafuri de zi în coafura de seara.

Cum s-a schimbat viata ei dupa aceasta? „În meseria asta poti sa ai o mie de diplome, daca omul nu e multumit când pleaca. Este adevarat ca acum oamenii vin cu mai multa încredere la mine”, recunoaste campioana.

Alina nu are aere de vedeta si se implica social. Împreuna cu fetele care urmeaza cursurile la scoala, au dat o noua înfatisare locatarilor de la Azilul de Batrâni.

Veronica Bursasiu