Orădeanul George Lucian ar putea revoluţiona modul în care călătorim

1Comentariu
George Lucian, o carieră de succes în Principatul Monaco
George Lucian, o carieră de succes în Principatul Monaco
Un super iaht şi un dirijabil. Împreună. O călătorie spre orizontul nesfârşit al mării şi un zbor spre înaltul cerului.

Conceptul superiahtului „Dare to Dream” ar putea revoluționa modul în care călătorim. Autorul acestui concept este orădeanul George Lucian.

„Conceptul «Dare to Dream» ar putea schimba modul în care călătorim în lume”, consideră CNN, în reportajul realizat despre orădeanul care trăieşte acum în Monaco. Designul iahtului lui George Lucian a provocat deja o dezbatere în presa internațională, astfel încât acest proiect s-ar putea transforma în realitate în viitorul apropiat.

George Lucian este născut în Oradea, mama sa este avocatul Florina Faur, iar tatăl omul de afaceri Ioan Lucian. A absolvit Universitatea Americană din Austria, are o diplomă în Management și Politică. El locuiește în sudul Franței de patru ani și lucrează în Principatul Monaco.

Iahtul zburător

Atunci când priveşti conceptul realizat de tânărul orădean te întrebi: e un iaht, e un avion? Este un concept care te îndeamnă să visezi. Unul care îţi dă posibilitatea ca, pe mare fiind, să poţi zbura. Flying Diamond este un dirijabil de 100 metri legat de un superiaht de 140 metri. Acest iaht-zburător a provocat reacţii în lanţ în presa internaţională. „Sunt copleşit şi uimit de numărul mare de publicaţii din lume care au scris despre primul meu concept de iaht lansat: CNN, Fox News, MSN news, Yahoo news, Daily mail, Superyacht world, Boote exclusiv şi multe altele, în nu mai puţin de zece limbi”, spune George Lucian.

Monaco Reporter, de exemplu, vorbeşte despre orădean ca despre un vizionar, apelând la un citat al lui Malcolm Gladwell care spune că „Vizionarul începe cu o foaie de hârtie curată și îşi reimaginează lumea”. George este pasionat de pictură – a avut chiar şi expoziţii în Monaco. Este foarte pasionat şi de arhitectură și petrece multe ore navigând pe internet, privind noile modele și concepte de iahturi și creând propriile sale desene.

george-lucian-3

George schițează mereu diferite desene sau modele pe orice hârtie pe care o are la dispoziţie şi apoi în faţa computerului, cu un software, îşi proiectează iahturi. Obiectivul său ca designer este să stimuleze imaginația oamenilor.

Fascinaţie pentru dirijabile

„Ideea iahtului a venit din pasiunea mea pentru yachting și fascinația mea pentru dirijabilele care zburau la începutul secolului al XX-lea, transportând pasagerii dincolo de Oceanul Atlantic, într-o manieră romantică și elegantă. În zilele noastre, am pierdut simțul eleganței și liniștii călătoriilor pe care navele de croazieră și aeronavele le ofereau la începutul secolului XXI. Conceptul meu dorește să dea aceste sentimente înapoi viitorului său proprietar”, spune tânărul orădean.

Liniile, unghiurile alcătuiesc un concept surprinzător. Sunt linii spectaculoase și atrăgătoare, care creează suficient spaţiu pe punte pentru a găzdui chiar un elicopter. Airship-ul va avea propriile săli de locuit, un salon şi unul sau două apartamente, precum şi camere pentru echipaj. Există un spațiu amplu pe iaht pentru o mulţime de oaspeți și pentru echipaj, precum și o instalație pentru depozitarea și producerea de heliu pentru a menține aeronava în aer. George descrie design-ul superiahtului „Dare to Dream” ca fiind unul modern, de inspiraţie militară, futurist.

george-lucian-12

Conceptul său este ecologic, eficient din punct de vedere al consumului de combustibil, concept susţinut inclusiv de panourile solare de pe suprafața aeronavei. George Lucian şi-a înregistrat conceptul, are drepturi de autor. Acest superiaht este primul proiectat să poarte un dirijabil, un zeppelin, care poate fi adăpostit la bord și folosit ori de câte ori proprietarul iahtului vrea să exploreze înălţimile cerului.

George şi-a început cariera profesională printre iahturi: a fost mai întâi manager de navă de croazieră în Viena, iar în prezent este broker de asigurare pentru iahturi și superiahturi în Principatul Monaco.

Modelul inovator al designerului George Lucian se adresează proprietarilor care sunt pasionaţi atât de iahting, cât și de zbor, și care ar dori, poate, să exploreze noi locuri, bucurându-se de liniștea și eleganţa unui airship sau, pur și simplu, să ia cina deasupra Golfului Monaco…1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor