Oradence la varful Partidului Noua Republica

De Cristian Horgoș
2Comentarii
Rodica Ardelean, Traian Ştef şi Diana David
Rodica Ardelean, Traian Ştef şi Diana David
Av. Diana David prezidează Comisia de Integritate şi Arbitraj iar Rodica Ardelean este în Comitetul Executiv.

La recentul Congres Naţional al Partidului Noua Republică au fost alese două orădence în funcţii de conducere.

Astfel, de integritatea morală a candidaţilor şi membrilor PNR se va ocupa, la nivel naţional, avocatul Diana David, transferată de la Baroul Bucureşti la Baroul Bihor. „Există şi în alte partide oameni de valoare profesională şi morală. Dar aceştia rămân în eşalonul doi fiindcă în prima linie se ajunge pe alte criterii. Voi veghea ca acest lucru să nu se întâmple în Noua Republică”, a declarat ieri Diana David, care a fost aleasă ca preşedinte al Comisiei de Integritate şi Arbitraj în faţa conducătorului unei case de avocatură din Bucureşti.

La rândul ei, Rodica Ardelean, aleasă ca membru în Comitetul Executiv Naţional al partidului, a anunţat că „se conturează o platformă politică de dreapta”, probabil cu PDL şi gruparea lui Mihai Răzvan Ungureanu, dar „fără se pune problema anexării partidului”. Dealtfel, Rodica Ardelean a subliniat aprecierile deosebite venite, la Congresul PNR, din partea unor invitaţi precum MRU, Monica Macovei şi Cristian Preda.

Rodica Ardelean a mai spus că filiala bihoreană PNR caută potenţiali candidaţi pentru Parlament. „Nu trebuie să fie membri de partid, dar trebuie să fie buni-profesionişti şi de o indiscutabilă calitate morală”, a punctat Rodica Ardelean.

 Membri cu CV-uri

Fondator al organizaţiei locale, scriitorul Traian Ştef a dat şi un contraexemplu de candidat din partea PNR.

„Când PDL l-a reciclat pe Radu Ţîrle, practic a recunoscut că e un partid care nu mai contează în Bihor, fiindcă nu au găsit în toată filiala un candidat credibil pentru Consiliul Judeţean. Statutul noului nostru partid exclude reciclarea de oameni politici. Se va miza pe oameni noi”, a afirmat Ştef.

Acesta a mai precizat că statutul noii formaţiuni „exclude reciclarea oamenilor politici” dar şi că îşi asumă rolul de „filtru” pentru membrii şi candidaţii PNR la nivel judeţean.

Pe de altă parte, Ştef nu s-a sfiit să dea ca pildă politicieni de la alte partide:

„Apreciez că Ilie Bolojan se ocupă de administraţie, şi nu de manifestări politice. Apreciez şi că l-a adus lângă el pe Mircea Mălan, care are profilul dorit de noi în Noua Republică”.

Pentru a contura contextul politic al apariţiei Noii Republici, Traian Ştef a explicat că modul în care a fost condusă România a condus la declaraţii de genul „România este o ţară pe butuci” (Ioan Rus), „România e un stat eşuat” (Vasile Dâncu) sau „O ţară defectă” (Vlad Nistor).

În final, bihorenii au fost invitaţi să parcurgă CV-urile conducerii partidului, postate, pe site-ul nouarepublica.ro, pentru a se convinge că în conducerea PNR se găsesc manageri de top, cu experienţă acumulată la Viena, Londra, Moscova şi în SUA.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor