Oradencele, atrase de Zumba

7Comentarii
Oradencele, atrase de Zumba
Orădencele au descoperit o nouă metodă de relaxare.

Pasionatele de mişcare au ales să-şi petreacă seara de miercuri la cursul de Zumba organizat de Asociaţia Ars Nova din Oradea. Zumba este o nouă tehnică de fitness care îmbină dansul latino cu muzica şi exerciţiile.
„Antrenamentul mi se pare foarte atractiv. Nu este deloc epuizant”, a spus Corina, una dintre participantele la cursul de Zumba.

Istoric

Zumba este un tip de fitness apărut relativ recent, la sfârşitul anilor ’90, dar care a căpătat amploare abia în ultimii ani. Acesta combină mişcările tipice dansurilor latino, precum salsa, samba, merengue, cu exerciţiile tipice de fitness şi aerobic, toate acompaniate de muzică latino.
Zumba a apărut oarecum accidental, în Columbia. Creatorul său, instructorul de aerobic Beto Perez, a realizat într-o zi că a uitat să aducă muzică pentru orele sale de aerobic.
Perez a folosit muzica pe care o avea la dispoziţie, şi anume muzica salsa şi merengue, pe care o asculta în mod obişnuit, încă din copilărie. Nevoit să improvizeze pe o muzică atipică orelor de aerobic, antrenorul a conceput un program nou de mişcări, combinând dansurile latino cu mişcările de fitness.
Improvizaţia sa a fost un succes, în curând fiind nevoit să organizeze clase speciale de aerobic pe muzică latino.
După succesul pe care l-a avut în Columbia, Beto şi-a lansat programul de fitness şi în Statele Unite, iar în numai câţiva ani, Zumba a cunoscut succesul internaţional.
„Pentru că include o serie largă de mişcări simple dar extrem de eficiente, Zumba lucrează foarte multe grupe musculare, fiind ideală pentru tonifierea şi sculptarea corpului. Zumba este un mod plăcut de destindere şi de socializare, fiind totodată şi un bun remediu antiostress. Pe de altă parte, pentru că este o activitate cardio, ajută la arderea rapidă a grăsimilor. Într-o oră de Zumba se pot arde peste 1.000 de calorii. Cursurile noastre se adresează atât femeilor, cât şi bărbaţilor”, spune Teodora Lăzuran, cea care conduce cursul de Zumba. Mai multe informaţii despre acest curs se pot găsi pe site-ul: http://www.zumba-oradea.ro.
C.D.


7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor