Orădeni în top la Counter – Strike

13Comentarii
Orădeni în top la Counter – Strike
CLUJ – Tineri cu vârste sub 18 ani, împărţiţi în clanuri, folosindu-se de arme de ultimă generaţie, se vânează până la ultima suflare, într-un război total, din care supravieţuiesc doar cei mai buni. Totul se petrece într-o lume virtuală, a jocurilor pe calculator.

Weekend-ul trecut cinci orădeni cu vârste cuprinse între 16 şi 22 de ani au participat la Cluj la a III – a ediţie a concursului de counter-strike Cluj Cup lan.

Orădenii din clanul „p4a”, adică play for adrenaline, format din: habba, ema, negru, s3n şi k-gula, au reuşit să se claseze pe locul V din 32 de echipe, într-una dintre cele mai „dure” competiţii de gen.

„La concursul au fost printre cei mai buni din România. Am concurat împotriva a trei jucători, care fac parte din cea mai bună echipă din România, jucători care au participat şi la concursuri internaţionale. Am bătut o echipă din divizia B de PGL (Professional Gamers League – campionatul naţional de Counter – Strike n.r.), care promovează în divizia A”, povesteşte Cristian Olteanu, alias negru, unul dintre orădenii participanţi la concurs.

Orădenii au devansat echipe care sunt înscrise în diviziile B şi C a PGL, în ciuda condiţiilor „vitrege” de pregătire. „În Oradea nu avem o sală unde să ne antrenăm, ne-ar trebui o conexiune mai bună la internet şi calculatoare mai performante. Din păcate în Oradea sunt cele mai slabe din ţară. Vrem să ne înscriem şi noi în PGL dar chiar dacă am promova în divizia A nu am avea condiţii să ne menţinem acolo”, crede Cristian.

Băieţii mai spun că ar avea nevoie de sprijinul unor sponsori pentru a participa şi pe viitor la concursurile de counter-strike. „Am avea şi noi nevoie de un sponsor să ne ajute cât de cât. Cei trei băieţi care fac parte din cea mai bună echipă din ţară primesc 500 de euro salar pe lună de la sponsori. Noi nu ne aşteptăm la aşa ceva dar măcar cu deplasările dacă am fi ajutaţi şi tot ar fi ceva, că şi la Cluj am mers pe banii noştri şi e destul de greu”, conchide Cristian.

Orădenii au mai participat cu succes anul acesta la concursuri de counter-strike organizate în Arad şi Timişoara, iar pe 24 noiembrie doresc să participe la un LAN Party tot la Cluj.

Rezultatele meciurilor disputate în weekend la Cluj se pot vedea la adresa de internet http://www.tr-gaming.org/forum/viewtopic.php?t=184.

Ovidiu Morcan13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor