Orădeni la concursul internaţional de automobile

1Comentariu
Orădeni la concursul internaţional de automobile
Universitatea din Oradea va fi reprezentată de trei echipe de la IMT.

Trei echipe, alcătuite din studenţi şi profesori de la Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică din cadrul Universităţii din Oradea, vor participa, vineri şi sâmbătă, 7 şi, respectiv, 8 mai, la concursul internaţional de automobile Pneumobil” din Eger (Ungaria). Competiţia se va desfăşura pe două secţiuni: tehnică şi practică. Orădenii vor susţine sâmbătă trei probe practice: anduranţă (cu viteza minimă de 10 km/h), demaraj şi viteză.

Trei automobile

Universitatea din Oradea va fi reprezentată în concurs de două echipe de la specializarea autovehicule rutiere, coordonate de prof. univ. dr. ing. Dinu Fodor, şi una de la specializarea mecatronică, condusă de profesorul Vesselenyi Tiberiu. Astfel, echipele „Lotus” (formată din studenţii Lorant Libus, Koka Janos, Vlad Maghiar, Marius Mnerea) şi „Felix” (Mihnea Popa, Sorin Laposan, Olivian Sabou, Kovacs Robert şi Dobrai Zsigmond) vor participa la concurs cu două automobile: un pneumobil cu motor rotativ boxer şi unul cu motor liniar, ambele acţionate cu aer comprimat la 10 bari. Echipa de la specializarea mecatronică, „Aether”, este alcătuită din patru membri (Letai Laszlo, Ovidiu Pop, Florin Canalas şi Dan Buzguţa). Membrii echipei „Aether” se vor prezenta în concurs cu un autovehicul pneumobil cu motor boxer cu recuperare de energie.

„Câştigă cine merge cel mai mult cu viteza medie de 10 km/h, care are cel mai bun demaraj şi cea mai mare viteză cu o cantitate fixă de aer. Vom concura cu cel puţin 50 de echipe din diverse ţări”, ne-a informat profesorul Dinu-Mircea Fodor.

Orădenii s-au întors recent de la concursul „Elektromobil race”, organizat la Miskolc (Ungaria). Aici au concurat cu 100 de echipe din opt ţări.

„Noi am fost în echipă cu cei din Germania şi cu cei din Slovacia. La Miskolc am luat locul I, în prima manşă”, a mai spus profesorul Fodor.

Crina Dobocan1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor