Orădeni la pescuit anghile pe Balaton

3Comentarii
Orădeni la pescuit anghile pe Balaton
Balaton – Trei membri ai Asociaţiei Pescarilor Sportivi Aqua Crisius Oradea şi-au petrecut un week-end „spionând” împrejurimile lacului Balaton.

„În primul rând te enervează ordinea, simplitatea, curăţenia şi liniştea care te întâmpină. Se ştie de fapt, Balatonul este înconjurat de staţiuni, una mai cochetă ca şi cealaltă. Şi, ciudată treabă cu vecinii ăştia de mai la vest, că rezistă fără manele ori alte zdrăngănituri. Poate de aceea vin la Balaton şi mulţi nemţi şi austrieci cu caravane de rulote pentru care au locuri special amenajate. De asemenea sunt locuri pregătite special pentru campat, pescuit, scăldat, bronzat şi…gătit – evident pe bani frumoşi. Portul Balatonboglar este o încântare- mulţimea de ambarcaţiuni, cu pânze, yachturi,  foarte bine întreţinute arată multă pasiune pentru sportul cu vele şi mai ales denotă un aer de nobleţe.”, observă orădeanul Mihai Togor de la Aqua Crisius pe un ton care denotă că şi-ar dori un astfel de rai pescăresc şi în apriopierea Oradiei.

 

Doar cu permis la cumpărături

Pescuitul e o relaxare la Balaton. De la orice magazin de articole de pescuit (care bineînţeles au program normal şi duminica) se poate cumpăra, cu condiţia să prezinţi un carnet de membru pescar la o asociaţie, pemisul naţional de pescuit – 1.000 Ft/an şi permisul teritorial (zonal) – aici malul sudic 3.600 Ft pentru o săptămână. În permise sunt trecute toate drepturile şi obligaţiile, ce, unde, cât şi cum poţi pescui.

La Balatonboglar unde am fost noi se pescuieşte cu rezultate semnificative în perioada asta la plătică, ţărancă (babuşca mare), şalău seara şi dimineaţa, anghilă pe timp cu valuri. Se mai poate prinde – sorete, roşioară, caras, crap şi ştiucă. Nu există agăţături, fundul este nisipos, curat iar pa albastru-verzuie este de 1.5 – 1.9 m până la vreo 8-900 de metri de ţărm.”, completează peisajul pescărescMarius Poenariu de la Aqua Crisius Oradea.

Mai notăm că orădenii au fost ghidaţi de Attila Nemes – directorul KHESZ (Federaţia Asociaţiilor de Pescuit Crişuri- Bekescsaba).

Şi mai menţionăm că imaginile cu capturile realizate de orădeni la Balaton ne-au fost oferite de ASP Aqua Crisius.

 

Cristian Horgos3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor