Oradeni la Special Olympics 2005

Oradeni la Special Olympics 2005
Orasul Constanta a gazduit editia din acest an a Jocurilor Prieteniei Special Olympics, rezervate sportivilor cu dizabilitati. La competitie au fost prezenti 650 de copii, reprezentând 12 tari din Estul si Sud-Estul Europei.

Delegatiile din România au cuprins câte patru sportivi din diferite judete ale tarii. Bihorul a fost reprezentat de un grup de patru copii de la Scoala Speciala nr. 1, condusi de profesorul Ioan Silaghi. Deplasarea si participarea acestora la întreceri a fost posibila cu sprijinul Fundatiei pentru integrarea prin sport a persoanelor cu dizabilitati Bihor. Competitia s-a desfasurat sub patronajul presedintelui României, Traian Basescu, si s-a bucurat de conditii organizatorice deosebite.


Sportivii oradeni s-au aflat printre protagonistii întrecerilor, reusind sa cucereasca doua locuri I, doua locuri II, un loc III si trei locuri IV. Performerii delegatiei au fost Pocsai Emerich si Murvai Alexandru, ocupantii locurilor I la proba de saritura în lungime de pe loc, categoria 14 ani. La rândul sau, Erika Ciurar s-a situat pe locurile II la lungime si alergare 50 m.

Toti sportivii participanti la competitie au fost recompensati cu medalii, cadouri si cocarde. Profesorul Ioan Silaghi s-a declarat deosebit de multumit de participarea elevilor sai la întreceri.

Ioan Silaghi