Orădeni medaliaţi la CM de karate

Orădeni medaliaţi la CM de karate
România a participat cu o delegatie formata din 135 de sportivi la Campionatul Mondial de karate traditional de stil fudokan shotokan desfasurat în Italia.

Au fost prezente 23 de tari, angrenate la toate categoriile de vârsta: copii, juniori, tineret si seniori. Din lotul national au facut parte si zece karateka de la CS UAMT-U Agora Oradea, pregatiti de antrenorul emerit Pavel Vancea, alaturi de Ioan Ujvari (CS Todome), care a fost arbitru delegat. În calitate de invitat a participat si Ionel Bungau, directorul DSJ Bihor.

România a dominat întrecerile, cucerind un total de 125 de medalii, dintre care 46 de aur, 35 de argint si 44 de bronz. Oradenii au contribuit la acest bilant cu 13 medalii, obtinute la copii si juniori.

Patru medalii de aur au fost cucerite de Alexandra Baba la kata copii III, Sandru Brigitta la fukugo cadeti, echipa de kata juniori I (Raul Tudorica, Bernath Csaba, Mirel Matei), Raul Tudorica, Mirel Matei la enbu juniori I. Pe locul doi s-au clasat Raul Tudorica la kata si fukugo cadeti, Bogosi Krisztina la kata copii II, Sandru Brigitta si Raul Tudorica la enbu mixt cadeti, Alexandra Baba si Ionel Bara la enbu mixt copii III, Babics Edward si Ionel Bara la enbu copii III.

Cu medalii de bronz s-au întors Raul Tudorica, cu echipa de kumite, Bogosi Krisztina la kumite copii II si Babics Edward la kata copii III.

Teodor Biris