Oradenii asteapta reducerile de soldare

3Comentarii
Oradenii asteapta reducerile de soldare
Reducerile de soldare la mărfurile de iarnă se desfăşoară în perioada 15 ianuarie – 15 aprilie.

Cine vrea să prindă preţuri mai mici la produsele de sezon trebuie să mai aştepte câteva zile. În 15 ianuarie începe perioada reducerilor de soldare la produsele de toamnă – iarnă. Potrivit OG 99/2000,  „vânzarea de soldare este orice vânzare însoţită sau precedată de publicitate şi anunţată sub «soldare/soldări/solduri» şi care, printr-o reducere de preţuri, are ca efect vânzarea accelerată a stocului de mărfuri sezoniere dintr-o structură de vânzare cu amănuntul”. Vânzările de soldare se pot efectua numai în cursul a două perioade pe an, respectiv: 15 ianuarie -15 aprilie inclusiv, pentru produsele de toamnă-iarnă; 1 august  – 31 octombrie inclusiv, pentru produsele de primăvară – vară.

Notificări

Comercianţii au obligaţia să notifice la primăria în a cărei rază teritorială îşi desfăşoară activitatea perioada în care efectuează vânzările de soldare, cu cel puţin 15 zile înainte de începerea operaţiunilor. „Până în momentul de faţă, 10 firme au trimis notificări Poliţiei Locale cu privire la intenţia de a începe vânzările de soldare”, ni s-a comunicat de la Compartimentul Mass-Media din Primărie.  Dintre acestea aminitim: Real 1 şi 2 cu magazinele Jysk, Adrian SRL, For You SRL. Durata maximă a perioadelor destinate vânzărilor de soldare este de câte 45 de zile fiecare, cu condiţia ca produsele propuse pentru soldare să fie achitate furnizorului de către comerciant cu cel puţin 30 de zile înaintea datei de debut a perioadei de vânzări de soldare şi oferite spre vânzare în mod obişnuit înaintea acestei date.

Nerespectarea dispoziţiilor OG 99/2000 duce la amenzi cuprinse între 400 de lei şi 20.000 de lei. De exemplu: nerespectarea obligaţiei de a notifica la primărie perioada în care efectuează vânzările de soldare cu cel puţin 15 zile înainte de începerea operaţiunilor, se sancţionează cu amendă de la 400 – 2.000 lei. Utilizarea denumirii „soldare/solduri/soldări” sau a sinonimelor acesteia, în cazuri în care aceasta nu este în legătură cu o operaţiune de soldare, astfel cum este definită de prezenta ordonanţă, cu amendă de la 4.000 – 20.000 lei şi cu interzicerea practicării acestei denumiri.

Orădenii s-au obişnuit deja cu reducerile de soldare, mulţi păstrându-şi bani pentru a face cumpărăturile în aceste perioade. „Îmi convine să-mi cumpăr încălţăminte şi îmbrăcăminte în această perioadă, atât pentru mine cât şi pentru membrii familiei. Uneori ies la jumătate de preţ”, este de părere Octavian Balint.

D.B.

Reduceri tentante, dar preturi totusi mari

Reduceri tentante, dar preturi totusi mari3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor