Orădenii au celebrat „Weekend-ul Unirii”

3Comentarii
Orădenii au celebrat „Weekend-ul Unirii”
Orădenii au celebrat „Weekend-ul Unirii”
ORADEA – Centrul municipiului a stat închis pentru trei zile în acest sfârşit de săptămână din cauza chefului de 1 Decembrie.

Orădenii au stofă de mari cheflii. Ziua Oradiei, Ziua Naţională sau Crăciunul sunt motive suficient de bune pentru a pune de-o serbare cu picnic în Centru, de câte trei zile.

Aparent, nu multe lucruri le-ar putea bara avântul spre mici, bere, vin fiert sau spirtoase şi muzică, ingredientele tradiţionale ale chefurilor municipale organizate de Primărie în buricul târgului, spre enervarea maximă a multor şoferi. Frigul începutului de decembrie şi atmosfera aproape hibernală au rărit din audienţa obişnuită, fără însă a lăsa zona centrală de tot goală.

Vineri, interesul orădenilor pentru oferta tarabelor a fost semnificativă. Cei mai sensibili la frig au optat pentru numeroasele cluburi din zonă. „Voiam să stau şi eu aici, lângă nişte mici fierbinţi şi ceva pulpiţe la grătar, dar nu am avut unde. Se îngrămădeşte lumea la cozi, de parcă s-ar da ceva pe gratis! Concertele? Nu mă prea interesează trupele astea din Oradea”, se plângea mai în glumă, mai în serios, o tânără ieşită în oraş vineri seara. „Nici în cluburile din Pasajul Vulturul Negru nu prea este loc, se vede că lumea sărbătoreşte cum trebuie 1 Decembrie”, glumeşte Monica Micu.

Pe răcoare

Totuşi, entuziasmul orădenilor pare să fi scăzut o dată cu temperatura, aşa că seara de sâmbătă nu s-a bucurat de o audienţă foarte consistentă.
Oferta muzicală a weekend-ului a fost, totuşi, destul de variată pentru a acoperi o paletă largă de gusturi, pe scenă urcând folcloriştii de la Nuntaşii Bihorului, elevii Şcolii de Arte „Francisc Hubic”, Meda Music, dar şi Kim sau Miraj.
Ca de obicei, bucuria unora a fost nemulţumirea altora, în acest caz revoltaţii fiind şoferii care au fost ţinuţi afară din zona centrală de către panourile păzite de jandarmi.

„Chiar era nevoie să blocheze oraşul pentru câteva terase? Trei zile? Nu ştiu ce să zic, eu unul nu văd utilitatea”, aprecia, sâmbătă seara, un taximetrist obligat să ocolească Piaţa Unirii.

C.GH.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor