Orădenii de pe Plevnei vor fi expropriați doar la anul

De Costel Demian
Reactualizat la:
3Comentarii
Orădenii de pe Plevnei vor fi expropriați doar la anul
Planurile municipale de reamenajare a străzii Plevei ca legătură rutieră cu două benzi, între Podul Centenarului și strada Tudor Vladimirescu au fost amânate pentru anul 2019.

Potrivit Direcției Patrimoniu Imobiliar din cadrul Primăriei Oradea, „datorită numărului mare de proiecte angajate în acest an de Primăria municipiului Oradea, pentru obiective care solicită din partea municipalității însemnate resurse financiare, tehnice, cât şi de personal, suntem nevoiți să amânăm procedura exproprierii în cazul proiectului privind modernizarea străzii Plevnei.”

Exproprierile se fac în 2019

Chiar dacă Podul Centenarului este planificat pentru inaugurare pe 1 decembrie 2018, legătura rutieră va fi realizată pe parcursul anului 2019. Pentru realizarea acesteia, municipalitatea urmează să dărâme mai multe case de pe strada Plevnei.

„Exproprierea imobilelor afectate de lucrările aferente va demara la începutul anului viitor – 2019. Se apreciază că această procedură se va finaliza în perioada mai – iunie 2019. Pentru ca proprietarii afectaţi să poată achiziţiona alte imobile, se apreciază că cel mai probabil începând cu luna februarie 2019, li se va putea comunica cuantumul despăgubirilor stabilite, având astfel posibilitatea ca până la finalizarea procedurii să găsească pe piaţa imobiliară cea mai bună opţiune de înlocuire a imobilului expropriat.

În consecinţă, este necesar ca proprietarii de imobile afectate de lucrări să se aprovizioneze cu combustibil pentru perioada de iarnă 2018 – 2019, respectiv să-şi facă, dacă este cazul, minimele reparaţii necesare pentru a asigura confortul locuinţei până la momentul în care vor putea încasa despăgubirea cuvenită și vor elibera imobilul expropriat”, transmit reprezentanții municipalității.

În acest an fost realizată exproprierea clădirii în care a funcționat vulcanizarea auto, pe malul opus. Orădenii de pe Strada Plevnei au contestat însă în repetate rânduri decizia municipalității în urma căreia vor fi expropriați.

Nu ne demolați casele! Orădenii de pe Plevnei se opun exproprierilor pregătite de Primărie

Modernizare prin demolare: Proiectul Plevnei, întors de Comisia Zonală de Cultură3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor