Orădenii, invitaţi la listele electorale

ORADEA – De luni, orădenii interesaţi să voteze cu ocazia referendumului din 19 mai organizat pentru demiterea preşedintelui pot verifica personal dacă au fost corect înscrişi în listele electorale. Comunicat presă

Sunt vizaţi de acest îndemn al conducerii DEP mai ales cei care au împlinit 18 ani de la ultima votare, cei care şi-au schimbat domiciului precum şi cei care şi-au operat diverse modificări în acte.

Listele electorale permanente cuprind, în prezent 189.122 poziţii, ne-a spus Adrian Chiru, şef de serviciu în cadrul DEP. „Acestea pot fi consultate la sediul Serviciului de Evidenţă a Persoanelor Oradea, din strada Republicii nr. 24, care îşi desfăşoara activitatea zilnic, de luni până vineri, între orele 08.30 – 12.30 şi 13.00 – 16.30”, se arată în comunicatul DEP.

„Cetăţenii au dreptul să verifice înscrierea în listele electorale, întâmpinările împotriva omisiunilor, înscrierilor greşite şi oricăror erori din liste se fac la autorităţile publice care au întocmit listele, acestea fiind obligate să se pronunţe pe loc sau în cel mult 24 de ore de la înregistrare. Contestaţiile îndreptate împotriva dispoziţiilor luate de autorităţile publice se soluţionează în cel mult 48 de ore de judecătoria în a cărei rază teritorială domiciliază participantul la referendum sau, în cazul celor înscrişi în listele suplimentare, de către judecătoria în a cărei rază teritorială se află biroul electoral al secţiei de votare care a întocmit lista; hotărârea judecătorească este irevocabilă şi executorie şi ea se comunică persoanelor interesate în cel mult 24 de ore de la pronunţare”, prevede cadrul legal.

Cristina Ghilea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase