Orădenii, selfie cu Papa Francisc

De Veronica Bursaşiu
Reactualizat la:
Orădenii, selfie cu Papa Francisc
© Foto: Episcopia Romano Catolică Oradea
Cei mai norocoși i-au strâns mâna papei, în timp ce alții mai curajoși sunt acum posesorii unui selfi cu Suveranul Pontif.

Este vorba despre un grup de credincioși din Oradea, aflați în pelerinaj la Vatican. În perioada 29 iulie – 4 august, un grup de 46 de ministranți din Dieceza Romano-Catolică de Oradea a participat la Întâlnirea Internațională a Ministranților de la Roma, sub conducerea Excelenței Sale episcopul Böcskei László.

Momentul culminant al evenimentului a fost reprezentat de întâlnirea cu Papa Francisc, cei mai norocoși dintre participanți având posibiliatea de a-i strânge mâna suveranului pontif, în timp ce cei mai curajoși l-au invitat la un selfie pe capul bisericii catolice.

Pelerinii s-au rugat la locurile sfinte din Roma, vizitând rând pe rând bazilicile patriarhale, respectiv Catacombele Sfântului Calixt, unde i-au comemorat pe primii martiri ai Bisericii, dar și pe martirii anonimi ai zilelor noastre, care chiar și acum sunt chemați să-și dea viața pentru Cristos.

În ceea ce privește raporturile orădenilor cu Suveranul Pontif, acestea nu trebuie să surprindă pe nimeni. Papa Francisc este un suveran nonconformist. Presa a relatat despre faptul că imediat după intronizare gărzile sale de corp au rămas cu gura căscată când noul lider de la Vatican s-a urcat în autobuz alături de cardinali, şi nu în limuzina blindată, căreia bodyguarzii îi deschiseseră larg uşile. Noul papă este apoi un suporter al clubului San Lorenzo din prima ligă de fotbal a Argentinei, de când tatăl său îl ducea la meciurile echipei de baschet a aceleiaşi grupări.

Pentru Papa Francisc au cântat: tenorul Andrea Bocelli, artista R&B Rita Ora, dar și orădeanul Ovidiu Lazăr, care a evoluat în fața papei, împreună cu Alessandra Amoroso, Andrea Piccirillo şi corul Hope. Ovidiu Lazăr a fost selectat să cânte în faţa Papei Francisc datorită calităţilor sale vocale excepţionale, reprezentând Episcopia Greco-Catolică de Oradea la acest eveniment.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !