Orădenii sunt invitați să ofere o şansă la educaţie

De Crina Dobocan
Orădenii sunt invitați să ofere o şansă la educaţie
Tinerii de la Rotaract Club Oradea au demarat ediţia cu numărul VIII a proiectului „O cană de fericire”.

„«O cană de fericire» este un proiect caritabil care se desfăşoară sub forma unui târg cu scopul de a implica comunitatea la nevoile acesteia şi de a demonstra că împreună reuşim să creăm lucruri minunate pentru societate”, a anunţat Georgiana Lupse, PR în cadrul Rotaract Club Oradea.

În cadrul târgului, orădenii se pot bucura, în schimbul unei donaţii, de „o cană de fericire”, fie ea cu vin fiert, ciocolată caldă, ceai sau cafea, şi/sau diverse lucruşoare hand made create în cadrul programelor educative de diferitele asociaţii sprijinite de organizatori (Căminul Felix, Asociaţia Down, Centrul de zi Prietenia şi Asociaţia Privată Asteldorf).

Proiectul a demarat în Oradea, în anul 2009, la iniţiativa unor rotaractieni orădeni cu suflet mare, având menirea de a ajuta comunitatea. Astfel, fondurile strânse de-a lungul celor 7 ani au fost utilizate pentru a aduce fericire copiilor în preajma sărbătorilor de iarnă.

Având un real impact şi succes în cadrul fiecărei ediţii de până acum, anul acesta campaniei orădenilor s-au alăturat încă 18 cluburi Rotaract din 14 oraşe din ţară (Rotaract Arad Cetate, Rotaract Baia Mare, Rotaract Baia Mare TEAM, Rotaract Bistriţa, Rotaract Cluj Napoca, Rotaract Cluj Napoca Visio, Rotaract Constanţa, Rotaract Deva, Rotaract Galaţi „Dunărea de jos”, Rotaract Iaşi, Rotaract Reşiţa, Rotaract Satu Mare, Rotaract Sebeş, Rotaract Sighetul Marmaţiei, Rotaract Târgovişte, Rotaract Timişoara, Rotaract Timişoara Opera şi Rotaract Timişoara Ripensis).

Ediţia din acest an se desfăşoară în cadrul Târgului de Crăciun din Piaţa Unirii, în perioada 1-22 decembrie (prima casuta pe stanga la intrarea din partea Bisericii cu Lună), zilnic în intervalul orar 14:00-21:00.

Beneficiari

Beneficiari campaniei din acest an sunt copiii care frecventează Centrul de zi „Prietenia” din comuna Popeşti, copii care provin din medii defavorizate şi au nevoie de susținerea centrului pentru a putea avea acces la educație şi la o viaţă socială normală încât să poată deveni membri activi şi utili pentru societate.

Centrul de zi „Prietenia” a luat fiinţă în 2003, fiind un proiect al Fundaţiei Române pentru Copii, Comunitate şi Familie, derulat în parteneriat cu Primăria Popeşti.

o-cana-de-fericire-oradea

Rolul principal al acestui centru este de a oferi asistenţă gratuită în timpul zilei cu ajutorul unor voluntari, tuturor copiilor ce provin din familii aflate în dificultate (familii cu situaţie materială precară şi/sau familii dezorganizate, sau chiar familii monoparentale), prin activităţi menite să sprijine şi în acelaşi timp să ajute orice copil asigurând şi promovând dreptul fiecărui copil de a-şi păstra relaţiile familiale. Pentru a asigura, în continuare, copiilor îngrijire, programe educative şi distractive, consiliere şi suport la teme – sau chiar servicii de consiliere familiilor cu risc de abandonare a copilului, centrul are nevoie de reabilitare termică ce presupune construirea unei încăperi pentru centrala termică, renovare interioară şi izolarea termică a clădirii, schimbarea acoperişului, amenajarea terenului de joacă din curtea centrului prin montarea unor echipamente de joacă din lemn, cât şi dotarea acestuia cu mobilier.
Moto-ul acestei ediţii este: „O şansă la educaţie”, menit să îndemne pe oricine are suflet mare şi doreşte să vină în sprijinul campaniei Rotaract Club Oradea pentru a crea mediul propice unor copii ce îşi doresc să facă parte dintr-o societate mai bună şi mai înfloritoare.

„Împreună putem oferi cele mai preţioase cadouri prin iubirea faţă de semeni şi dăruirea celor mai curate gânduri unor suflete ce au nevoie de speranţă şi magie în aceste clipe. Astfel, vă aşteptăm pe fiecare într-o atmosferă de sărbătoare pentru a savura «o cană de fericire» care va aduce, cu siguranţă, lumină atât în sufletele copiilor, cât şi în a celor ce dăruiesc”, a îndemnat Georgiana Lupse.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !