„Oraş ideal pentru CE de polo”

„Oraş ideal pentru CE de polo”
La Bazinul Olimpic din Oradea va avea loc, în perioada 21-29 iulie, Campionatul European de polo pentru juniori. Directorul Ligii Europene de Nataţie (LEN), Szakadáti László, ne-a acordat un interviu referitor la acest eveniment.

J.b.: Cum a ajuns Oradea în postura de a candida pentru găzduirea unui eveniment de primă mărime în poloul european?
Szakadáti László: Deja cu mai mulţi ani în urmă, am propus Federaţiei Române de Polo să organizeze un Campionat European de juniori sau tineret. În momentul în care am auzit că la Oradea se construieşte un bazin olimpic, m-am gândit imediat că acest oraş ar putea găzdui un astfel de eveniment. Am luat legătura cu primarul Petru Filip şi i-am promis că, dacă lucrările vor fi gata la timp, Oradea va fi gazda competiţiei. Domnul primar s-a ţinut de cuvânt, iar eu, la rândul meu, mi-am onorat promisiunea. În afara acestor motive, mai există unul de ordin sentimental pentru mine: Oradea este oraşul meu natal, acolo am practicat înotul şi poloul ani de zile, în vechiul Bazin acoperit. Am mereu nostalgia acelor ani.
J.b.: LEN este mulţumită de stadiul lucrărilor de la Bazinul Olimpic orădean?
Szakadáti László: Oradea este în aceeaşi situaţie cu alte oraşe care găzduiesc astfel de turnee. Au existat unele uşoare întârzieri la lucrări, dar eu sunt sigur că, la momentul începerii competiţiei, Bazinul olimpic va putea să-şi primească oaspeţii în cele mai bune condiţii.
J.b.: Poate Oradea să îndeplinească exigenţele necesare pentru găzduirea unui eveniment de o astfel de anvergură?
Szakadáti László: Oradea este din toate punctele de vedere un oraş ideal pentru găzduirea unui CE de polo. Sunt rare oraşele în care hotelurile se află la câţiva paşi de bazinul care găzduieşte turneul, aşa cum se întâmplă în Oradea. Hotelurile respective sunt de foarte bună calitate, iar în ceea ce priveşte serviciile oferite, sunt sigur că şi ele vor fi la înalt nivel. În ceea ce priveşte organizarea propriu-zisă, am păstrat o legătură strânsă cu organizatorul executiv, Petruţ Drăgan, care a depus o muncă intensă şi de bună calitate în acest sens.
J.b.: Cum apreciaţi nivelul actual al poloului românesc?
Szakadáti László: Poloul românesc se află, în mod evident, în progres. Echipa naţională este condusă de un antrenor tânăr şi foarte capabil, Vlad Hagiu, care a obţinut rezultate remarcabile la Campionatul Mondial şi la Cupa Mondială. Poloul românesc trebuie să se menţină în continuare pe această linie ascendentă. Gavril Nuţiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !