Oraş pilot pe bani de la buget

Oraş pilot pe bani de la buget
DEVA – Consliliul Local Deva a aprobat participarea municipiului, în calitate de Oraş Pilot, la Proiectul european Model – „Managementul domeniului energetic la nivel local” şi cofinanţarea Proiectului de la bugetul general al municipiului Deva.

Proiectul Model este o aplicaţie a Asociaţiei Oraşe Energie România (OER), la Programul european „Energie Inteligentă pentru Europa” şi se adresează unui număr de 34 de oraşe pilot, din opt state membre UE. Proiectul vizează problemele de utilizare eficientă a energiei şi are ca scop principal economisirea a cel puţin 10% din energia consumată în domeniul administrat de autorităţile locale.
Municipiul Deva contribuie, prin cofinanţare a proiectului, cu suma de 44.086, 98 lei, alocată de la bugetul general al Devei. Pentru a se încadra în regulile proiectului, la nivelul Primăriei Deva a fost numit un responsabil energetic ( Mariana Miha) şi un responsabil de proiect (Ludovic Szots). OER va realiza activităţi ale proiectului pentru şase administraţii locale din România, cu o valoare totală a proiectului de 143.670 Euro. 50 % din această sumă sunt alocaţi de Comisia Europeană sub formă de grant. Protocolul de colaborare în acest proiect este semnat de primarul Mircia Muntean.

Sanda Bocaniciu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !