Oraşul celor 800 de rable

2Comentarii
Oraşul celor 800 de rable
Deva – Una din cauzele pentru care şoferii deveni au mari probleme în a-şi găsi un loc de parcare o constituie maşinile abandonate din parcări. 

Dacă unele dintre ele sunt năpădite de vegetaţie sau acoperite de frunze descompuse, altele s-au înfipt în pământ de atâta „inactivitate”.

Pe lângă faptul că strică aspectul estetic al oraşului, rablele ocupă cu „nesimţire” locul de parcare al maşinilor în stare optimă de funcţionare. O inventariere efectuată de o echipă din cadrul Primăriei Deva relevă faptul că devenii se pot „mândri” cu 800 de astfel de autovehicule trecute pe „linie moartă”.

Viceprimarul Florin Oancea promite cetăţenilor că la mijlocul acestui an va fi finalizat proiectul prin care maşinile abandonate vor fi adunate şi colectate într-un loc special amenajat pentru acestea. Proprietarii care vor dori să le recupereze vor plăti o taxă care va fi stabilită ulterior, dar cu condiţia ca după recuperare deţinătorul autovehicului să-şi vândă „comoara” la un centru de colectare a fierului vechi.

Cetăţenii Devei sunt nemulţumiţi de faptul că primăria nu a reuşit să gestioneze până acum situaţia maşinilor abandonate din parcările oraşului.

„Ar trebui să se facă odată curăţenie în oraş, iar toate rablele dintre blocuri să fie ridicate şi duse la fier vechi pentru că se aglomerează parcările în mod inutil. Trebuie neapărat duse la centrele de colectare pentru că aceste autovehicule afectează şi aspectul estetic al oraşului”, este de părere Teodor Negru. Primăria Deva spune că din acest an se va găsi un alt loc de staţionare pentru rablele din parcări.

„Am trimis o echipă să inventarieze toate maşinile părăsite din oraş şi am aflat că acestea sunt în număr de 800. Din vară autovehiculele vor fi ridicate şi transportate într-un parc auto care va fi construit special pentru ele”, a spus Florin Oancea, viceprimarul municipiului Deva. În această acţiune primăria plănuieşte să plece la drum alături de poliţie. „Unele autovehicule, deşi părăsite, figurează încă în listele poliţiei ca autovehicule funcţionale. Vom merge să le ridicăm alături de poliţişti pentru a fi radiate din circulaţie. Maşinile ridicate pot fi revendicate de proprietari în termen de 30 de zile de la ridicare. Autovehiculul va fi returnat dacă cetăţenii vor plăti o taxă al cărei cuantum va fi stabilit ulterior şi cu condiţia ca imediat după ce au reintrat în posesia lor să le vândă la centrele de colectare a fierului vechi”, a mai spus viceprimarul Florin Oancea.

Maşini de vânzare

Unii cetăţenii care doresc să-şi vândă maşinile profită de faptul că în anumite parcări nu se ia taxa de parcare şi postează pe geamul maşinii afişul „de vânzare”. Această practică va înceta şi ea pentru că primăria va ridica toate maşinile care staţionează neregulamentar în oraş. „Trebuie să dispară acest obicei. În acest moment primăria construieşte în tot oraşul locuri de parcare, iar cei care îşi lasă maşinile în parcare vor trebui să achite la primărie taxa de 50 de lei pe an. Altfel se consideră că maşinile sunt parcate neregulamentar şi în consecinţă vor fi ridicate”, încheie Florin Oancea.

Călin Bicăzan2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor